René Ngongo tildelt alternativ Nobelpris

Nyhet - 7 desember, 2009
René Ngongo, politisk rådgiver hos Greenpeace i Afrika, fikk Right Livelihood Award 2009. Denne prisen er mer kjent som den alternative Nobelprisen. Ngongo fikk prisen for sitt arbeid med å beskytte regnskogen og fremme sosial rettferdighet i Den Demokratiske Republikken Kongo. Prisen ble tildelt i Stockholm 4. desember.

Rene Ngongo, politisk rådgiver og vinner av Right Livelihood Award 2009.

René Ngongo, politisk rådgiver hos Greenpeace i Afrika, har fått Right Livelihood Award, mer kjent som den alternative Nobelprisen. Ngongo får prisen for sitt arbeid med å beskytte regnskogen og fremme menneskerettigheter i Den Demokratiske Republikken Kongo.

- Vi er stolte over at en Greenpeace-kollega har fått den alternative Nobelprisen, sier Truls Gulowsen, leder for Greenpeace i Norge.

1996 grunnla René Ngongo "Organisation Concertee des Ecologistes et Amis de la Nature" (OCEAN) for å støtte kongolesere som hadde mot til å reise seg og kritisere ødeleggelse av regnskogen. En viktig del av arbeidet har vært å informere lokalbefolkningen om deres rettigheter i forbindelse med at deres skoger trues av ødeleggelse.

René Ngongo (48) har en eksamen fra universitetet i Kisangani, er en anerkjent økolog og aktivist for miljø og menneskerettigheter. Han har samarbeidet med Greenpeace siden 2004 og ble ansatt i 2008 da Greenpeace åpnet kontor i Kinshasa.

Bli bedre kjent med René Ngongo og hans arbeid