Om oss

Greenpeace - En reise for livet og for fred

«En reise for livet og for fred:» slik beskrev Irving Stowe, en av grunnleggerne av Greenpeace, sin plan om å seile en båt til Polhavet for å stoppe testingen av en atombombe. Irving ante det ikke da, men Greenpeace-reisen skulle vare i flere tiår, og den kom til å forandre verden.

Pasifistene, økologene, journalistene og hippiene som startet Greenpeace drømte store, smittsomme drømmer, og 16.000 likesinnede sjeler deltok på en konsert for å samle inn penger til reisen. I en skranglete, gammel fiskebåt, reiste Greenpeace’ første mannskap mot øya Amchitka. Det var begynnelsen på det som skulle bli en internasjonal bevegelse.  

Selvstendighet, ikkevold og kreative konfrontasjoner – den etiske grunnmuren som ble lagt den gangen er fortsatt med Greenpeace i dag.

Og akkurat som da, er det i dag aktivistene som er vår styrke. Vanlige mennesker som er villige til å gjøre ekstraordinære ting for å beskytte miljøet. I løpet av årene Greenpeace har eksistert har de blitt fengslet, truet med vold og politisk forfølgelse. Men våre aktivister har alltid forholdt seg fredfulle, de har fortsatt å kjempe videre, og de har som regel vunnet fram.

Resultatet av Greenpeace’ aktivisme er at selskaper har revurdert sine handlinger og regjeringer har byttet side, og dette har miljøet vunnet på. Matprodusenter har sluttet å kjøpe inn skog-drepende palmeolje, teknologi-industrien har faset ut bruken av giftige kjemikalier og det har blitt forbud mot å dumpe radioaktivt avfall i havet. Nå er det kampen for et oljefritt Arktis som gjelder, og der har vi enda mye å gjøre. Det trengs hjelp og støtte fra hele verden for å sikre en grønn og fredfull fremtid for menneskeheten. Reisen for livet og for freden fortsetter – velkommen om bord.

Greenpeace Esperanza Arctic Ship Tour 2014PICTURED:SUMMARY:The Greenpeace MV Esperanza arrives into Tromsø after its protest  against the Statoil contracted oil rig Transocean Spitsbergen and the company's plans to drill the northernmost well in the Norwegian Arctic.