Seier! Verdens verste palmeoljeselskap gir etter for Greenpeace-press!

Pressemelding - 5 desember, 2013
Wilmar International, som er verdens største produsent av palmeolje og tidligere kåret til verdens verste selskap av magasinet Newsweek, annonserte i dag at de gir etter for Greenpeace sin kampanje for at selskapet må slutte å rasere regnskog i sin produksjon av palmeolje.

Wilmar lover i sin nye policy at de verken skal dyrke eller kjøpe palmeolje fra selskaper som er involvert i regnskogsødeleggelse eller oppdyrking av torvmyr. Selskapet stiller også sterke krav til menneskerettigheter og urfolks rettigheter i sin nye policy, og vil garantere full sporbarhet for all palmeolje til plantasje. De nye prinsippene skal gjennomføres umiddelbart for Wilmars egne operasjoner, og for underleverandører senest innen utgangen av 2015.

- Vi er svært fornøyd med at Wilmar vil skjerpe seg. Som verdens største palmeoljeselskap har Wilmar en nøkkelrolle. Selskapets løfter om å endre praksis viser at press fra store kunder som Freia, Marabou og Unilever har effekt, og at disse har større ansvar og påvirkningskraft enn de ofte later som. Vi gratulerer og oppfordrer flere til å engasjere seg sterkere i å sikre bærekraftige leverandører, sier Truls Gulowsen i Greenpeace.

Greenpeace har i flere rapporter og ulike aktiviteter påpekt at brukerne av palmeolje som minimum, må stille krav om full sporbarhet og at leverandørene kan garantere at produksjonen ikke fører til tap av regnskog, torvmyrer eller utnytting av skogens mennesker og dyr. Wilmar og de store internasjonale kundene har lenge kjent til at Greenpeace har en større kampanje på trappene om Wilmar og palmeolje.

Dersom Wilmar mener alvor med sin nye policy, vil det ikke være behov for å lansere denne kampanjen. Greenpeace vil selvsagt følge nøye med på gjennomføringen av de nye løftene. Wilmar og palmeoljebransjen har mye å bevise, og vi har flere ferske eksempler på omfattende rasering av regnskog i selskapets navn.

Les Wilmar International sin nye policy her
 
Les rapporten ”License to Kill” om Wilmar sin palmeolje og norsk sjokolade.
 
Brann på Wilmars plantasjer

Gi din støtte til Greenpeaces fortsatt arbeid for å bevare Regnskogene mot destruktiv industri.

Emner