L’Oréal lover å stoppe avskoging

Pressemelding - 30 januar, 2014
Et av verdens største kosmetikk- og hårpleieprodusenter, L'Oréal, har gått med på Greenpeace sitt krav og forpliktet seg til å fjerne regnskogsødeleggende palmeolje fra produktene sine innen 2020. Greenpeace regner med at andre selskap vil følge etter med mer ambisiøse tidsplaner.

- Det er en seier for forbrukere verden over at L'Oréal nå har forpliktet seg til å stanse sin rolle i regnskogsødeleggelse når de nå slutter å kjøpe skitten palmeolje som bidrar til avskoging. Nå er det på tide å kreve det samme av storselskap, sånn som Procter & Gamble, produsenten av Head & Shoulders og Gillette, og såpe- og tannkremprodusenten Colgate Palmolive, sier Erika Bjureby, leder for skogskampanjen til Greenpeace i Norden.

L'Oréal slutter seg dermed til Nestlé, Unilever og Ferrero, som har forpliktet seg til nye skogspolicyer. I desember i fjor ga verdens største palmeoljeprodusent, Wilmar International, etter for påtrykkn fra Greenpeace og tusenvis av forbrukere, og lovte å slutte å bidra til avskoging.

- Selv om L'Oréals og Unilevers avgjørelser sender sterke signaler til resten av bransjen, så har de fortsatt tenkt å tillate leverandørene sine å rense skogene i ytterligere seks år. Med tanke på klimaendringene og det akutte tapet av biologisk mangfold oppfordrer vi disse selskapene til å garantere forbrukerne at deres produkter vil være frie for avskoging før fristen 2020, sier Bjureby.

Å påta seg en avskogningspolicy er bare første skritt for å garantere at forbrukerne ikke blir medskyldige i regnskogsødeleggelse gjennom produktene de bruker daglig. Greenpeace kommer til å fortsette å pushe L'Oréal og andre selskap til å faktisk gjennomføre det de har lovt.

Palmeoljesektoren er den største enkeltårsaken til regnskogsødeleggelse i Indonesia, og bidrar til at truede arter som sumatratigeren risikerer å utryddes helt. Palmeoljebransjens utvidelse i Ny-Guinea og Afrika truer allerede verdifulle skoger, og fører til konflikter med lokalsamfunn.


Vil du vite mer om hva som skjer med regnskogen og palmeolje?
Meld deg på nyhetsbrevet vårt her.


L’Oréals nye policy er her.
Pressebilder av regnskog og regnskogsødeleggelse fins her.

Kontakt:
Erika Bjuerby, leder for skogskampanjen til Greenpeace i Norden, tlf 478 23 154
Åshild Lappegård Lahn, kommunikasjonsansvarlig, tlf 977 10 530