Vi hilser oljesandmotstanderen Borten Moe velkommen som oljeminister

Pressemelding - 4 mars, 2011
I 2009 gikk Ola Borten Moe ut med sin klare motstand til Statoils oljesandprosjekt under sitattittelen: – Kan stoppe StatoilHydro når som helst. Vi regner med at Borten Moe er mann av sitt ord og at en av hans første handlinger som ny minister blir å trekke Statoil ut av prosjektet.

Ola Borten Moe

Ola Borten Moe tar imot Greenpeace lykkønskninger.

– Vi hilser oljesandmotstanderen Ola Borten Moe velkommen som oljeminister, sier Martin Norman, klimarådgiver i Greenpeace.

Borten Moe ble intervjuet om oljesand av Dagbladet i mai 2009.

– Det er åpenbart at man kan vedta at StatoilHydro ikke skal holde på med oljesand, atomkraft, eller andre ting vi mener Norge ikke skal framstå med, sa Borten Moe da.

Intervjuet ble gjort i etterkant av Statoils generalforsamling, der man behandlet Greenpeace og WWFs forslag om å trekke seg ut av oljesand.

– Det er gledelig at vi når har en oljeminister som både er mot oljesand og som er helt tydelig på at staten kan trekke Statoil ut av prosjektet. Den eneste logiske fortsettelsen på Borten Moes engasjement, er at han gjør det til en av sine første handlinger som ny oljeminister å trekke Statoil ut av prosjektet, sier Norman.

 

Martin Norman, klimarådgiver 95804950

Henning Reinton, informasjonssjef 91600474