Voor het derde jaar op rij organiseert Greenpeace in samenwerking met BOS+ een boomplantactie. Supporters van Greenpeace konden een ‘stukje bos’ kopen om aan vrienden of familie te schenken voor de feestdagen. De oproep had veel succes. Zo’n 200 mensen kwamen vandaag samen in Lubbeek om deze bomen zelf te planten. 

De experten van Greenpeace en BOS+ waken erover dat er enkel inheemse soorten worden geplant die bijdragen tot het behoud van de plaatselijke biodiversiteit, zoals de wintereik, winterlinde, hazelaar, vlier en sleedoorn. In totaal gaat het om zo’n 3000 bomen op een oppervlakte van bijna één hectare. Zo’n extra stukje natuur is niet enkel goed voor de biodiversiteit, maar zorgt ook voor koelte in de zomer en dient als waterbuffer in de winter.

Foto’s van de actie zijn hier te vinden

“Vlaanderen is een van de meest bosarme en verharde regio’s van Europa en nog steeds verdwijnt er elke dag een voetbalveld aan bos in Vlaanderen. Dat zijn geen records om trots op te zijn. Het spreekt voor zich dat we die trend moeten keren door onder andere hier vandaag bomen te planten. Elke boom telt! Maar nog belangrijker is het om de bestaande bossen te beschermen. En daar wringt het schoentje. Daarom kijken we naar de volgende Vlaamse regering om onmiddellijk een moratorium in te voeren op de vernietiging van onze meest waardevolle bossen en eisen we een algemene ontbossingsstop tegen 2030”, zegt Ruth-Marie Henckes, campagneleider Biodiversiteit bij Greenpeace België. 

Contact

Persdienst Greenpeace België: 0496 26 31 91 – [email protected]