LANDBOUW

Greenpeace voert campagne om biologische landbouw te promoten. Deze vormen van landbouw gebruiken minder pesticiden en kunstmest. Boer•inn•en krijgen ook een eerlijk loon en via deze werkwijzes wordt de natuur gerespecteerd, net als de gezondheid van de consumenten.€48.7 Mld

Het bedrag dat de agrovoedingsindustrie reuzen hebben teruggegeven aan hun aandeelhouders over de boekjaren 2020 en 2021.

600 000

Mensen hebben voedselhulp nodig in België om rond te komen.

68%

Tussen 1980 en 2019 verdwenen 68% van de Belgische boerderijen.

HET PROBLEEM

Van het veld tot op ons bord, ons voedselsysteem heeft negatieve gevolgen voor het klimaat, biodiversiteit en onze gezondheid. Boer·inn·en worden ook onderbetaald, terwijl zij net voedsel voor iedereen produceren. In een tijd waarin steeds meer mensen afhankelijk zijn van voedselhulp, blijven agrovoedingsbedrijven en aanverwante industrieën extravagante winsten opstrijken door te profiteren van een gebrekkig en oneerlijk systeem.

WAT WE DOEN

We willen bestaande oplossingen zoals korte keten, biovoeding, agro-ecologie en eerlijke handel versterken, want zij staan voor de toekomst van de landbouw. We dringen er ook bij onze politieke leiders op aan om van de toegang tot verantwoord eten voor iedereen een prioriteit te maken. In het bijzonder door een sociaal zekerheidsstelsel voor voeding op te zetten, dat voor iedereen een budget voorziet voor de aankoop van kwaliteitsvolle voedingsproducten.

ONZE LANDBOUWCAMPAGNE BETER BEGRIJPEN

Browse per thema