Gisterenavond hebben Youth for Climate en Greenpeace een protestmars met hologrammen geprojecteerd aan de Europese Raad en het Belgisch federaal parlement. Een virtueel en veilig alternatief, nu samen op straat komen even niet mogelijk is. Ze eisen een groen en eerlijk herstelbeleid voor de Covid-19-crisis. Jij ook?

Ik teken
Teken onze petitie aan premier Wilmès

De hologram-mars is een primeur voor België. Nooit eerder werden hologrammen, driedimensionale projecties, gebruikt voor een betoging of protestmars in ons land. De beelden werden geprojecteerd met eerst het gebouw van de Europese Raad en vervolgens het  federaal parlement op de achtergrond. De huidige Covid-19-maatregelen maken het onmogelijk om nog op straat te komen voor een eerlijk en ambitieus klimaatbeleid. Daarom bedachten Youth for Climate en Greenpeace dit virtueel en veilig alternatief.

Virtuele betoging met hologrammen voor een groene en eerlijke heropbouw

Werken aan een eerlijk en ambitieus klimaatbeleid

In ons kot blijven betekent niet koest blijven. We eisen dat de politici luisteren naar de wetenschappers, of het nu over Covid-19 of over het klimaat gaat. Ze moeten nu werken aan een eerlijk en ambitieus klimaatbeleid.

Het herstelplan voor deze coronacrisis moet groen, sociaal en eerlijk zijn. We kunnen en willen niet terug naar business as usual. We moeten nu investeren in gezondheidszorg en sociale rechtvaardigheid, in klimaatbeleid en natuur, niet in vervuilende bedrijven. Mensen en de planeet zijn belangrijker dan winst.

Wil je meer lezen over onze eisen? Lees onze volledige briefing.

Teken onze petitie aan premier Wilmès Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube