Vanmorgen heeft Greenpeace een tag gezet op de stoep van premier Sophie Wilmès en minister van Financiën Alexander De Croo. Met de slogan ‘Klimaat en werknemers eerst’ vraagt Greenpeace om staatssteun aan de luchtvaart afhankelijk te maken van de bescherming en omscholing van werknemers, en van een ambitieus klimaatplan. 

Ik doe mee
Actie: ‘Klimaat en werknemers eerst’ bij #brusselsairlines

Al meer dan 10.000 mensen hebben onze ministers een e-mail gestuurd om dit samen met ons te eisen. Jij ook?

Geen blanco cheque voor de luchtvaart

Zoals je misschien weet, staat de regering op het punt om staatssteun toe te kennen aan het noodlijdende Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij vraagt zo maar even 290 miljoen euro, maar geeft geen enkele garantie voor haar werknemers en blijft erg vaag over haar klimaatengagement. 

Schrap korteafstandsvluchten

De ‘reddingsboei’ van onze overheid moet dienen om een sociale catastrofe af te wenden, niet om de luchtvaartsector te laten groeien. Deze sector moet zich binden aan de doelstelling van het akkoord van Parijs om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden houden. Een eerste concrete stap zou het schrappen zijn van korteafstandsvluchten naar bestemmingen waar je ook met trein of bus geraakt. 

Sector met snelst stijgende uitstoot

Actie: ‘Klimaat en werknemers eerst’ bij #brusselsairlines

In totaal vraagt de luchtvaartsector al minstens 26 miljard euro aan de Europese lidstaten, zonder enige garantie voor de werknemers en zonder enige garantie voor het klimaat. Nochtans is de luchtvaart de sector met de snelst stijgende broeikasgasuitstoot. 

Een blanco cheque voor zo’n vervuilende sector kan vandaag de dag echt niet meer. Daarom eist Greenpeace een herstelplan dat duurzaam, ecologisch en rechtvaardig is.

Ook jij kan onze bevoegde ministers wijzen op hun verantwoordelijkheid.

Geen blanco cheque voor de luchtvaart Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube