Wil je meer doen?
Ik teken ×

Je vraagt je misschien af waarom Greenpeace tijdens deze periode van geleidelijke versoepeling van de lockdown aan de deuren van ziekenhuizen staat? Neen, we staan er niet om te praten over het klimaat en milieubescherming zoals je van ons zou kunnen verwachten. We staan er om onze solidariteit te tonen met het personeel uit de gezondheidszorg, dat sinds het begin van de lockdown onvermoeibaar aan de slag is.

#STAY STRONG - Greenpeace aan de deuren van de ziekenhuizen!

Hoewel veel families – terecht – blij zijn dat de maatregelen wat versoepelen, weten we ook dat dit het personeel van de ziekenhuizen enorm veel zorgen baart. Want hierdoor komt mogelijk een tweede, minder of meer ernstige golf van de pandemie op gang.

De gezondheidswerkers proberen de publieke opinie en de politici al lang te wijzen op de moeilijkheden waarmee zij te maken hebben: te weinig middelen, te weinig personeel, te weinig erkenning. Deze gezondheidscrisis heeft alleen maar bewezen hoe relevant hun roep om hulp wel is.

Van de Covid-19-crisis naar de klimaatcrisis

Bij Greenpeace zijn we overtuigd dat sociaal lijden en klimaatleed dezelfde oorzaken hebben en voortkomen uit een systeem dat de mensen en de aarde uitput om er steeds meer winst uit te halen en voordeel te bieden aan een kleine, bevoorrechte groep.

#STAY STRONG - Greenpeace aan de deuren van de ziekenhuizen!

Net als de 7000 mensen die hebben deelgenomen aan onze enquête, willen wij een veerkrachtiger samenleving opbouwen die de impact van toekomstige schokken beperkt kan houden. Zowel op het vlak van gezondheid als van klimaat, want ze hebben mogelijk gelijkaardige gevolgen voor ons gezondheidssysteem, de veerkracht van onze samenleving en ons dagelijks leven…

Teken onze petitie aan premier Wilmès

Wij willen een rechtvaardiger en milieuvriendelijker samenleving, die meer gelijkheid biedt voor iedereen, niemand in de steek laat, de armoede terugdringt, kiest voor een sterke sociale zekerheid, de strijd aanbindt met ongelijkheid en zich inspant om onze economie weer meer lokaal te maken, zodat die sterker en duurzamer kan worden. 

Dus ja, we staan aan de kant van de verpleegsters en verplegers en van al het personeel dat werkzaam is in de gezondheidszorg. Zij kunnen op ons rekenen, vandaag, maar ook morgen, om op te komen voor een duurzaam systeem van gezondheidszorg, met voldoende menselijke en materiële middelen.

Teken onze petitie aan premier Wilmès Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube Pinterest Pinterest