Wil je meer doen?
Ik doe mee ×

Een historische uitspraak gisteren! De rechtbank in Den Haag dwingt Shell haar CO2-uitstoot met 45% te laten dalen tegen 2030. Deze klimaatzaak was aangespannen door verschillende organisaties, waaronder Greenpeace Nederland en Milieudefensie, samen met 17.379 individuele mede-eisers.

Historische overwinning in klimaatzaak tegen Shell
Steun onze acties voor een beter klimaat

Shell moet radikaal koers veranderen

Het is de eerste keer dat een multinational aansprakelijk wordt gehouden voor de bijdrage aan klimaatverandering en veroordeeld tot het drastisch terugdringen van CO2-uitstoot. Shell moet nu radicaal haar koers veranderen en de CO2-uitstoot omlaag brengen in lijn met maximaal 1,5 graad opwarming. Deze grens is essentieel om de grootste risico’s van catastrofale en onomkeerbare klimaatverandering te beperken. 

Historische overwinning

Dit is een historische overwinning voor het klimaat en iedereen die getroffen wordt door de klimaatcrisis. We feliciteren alle mede-eisers. Shell kan niet doorgaan met het schenden van mensenrechten. Een krachtig signaal voor de fossiele industrie. Steenkolen, olie en gas moeten in de grond blijven. Mensen over de hele wereld eisen klimaatrechtvaardigheid. Vandaag heeft de rechter bevestigd dat we in ons recht staan. Multinationals kunnen aansprakelijk worden gesteld voor de klimaatcrisis.

Klimaatzaak in België 

Ook in België buigt justitie zich over de klimaatcrisis in de Klimaatzaak. Daarin daagden meer dan 65.000 burgers onze overheden voor de rechtbank voor hun inactie voor het klimaat. De uitspraak wordt ten laatste begin juli verwacht. 

Steun onze acties voor een beter klimaat Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube Pinterest Pinterest