De Rainbow Warrior is het legendarische vlaggenschip van onze organisatie. Met zijn kleurrijke regenboog op de romp trotseert het de golven op plekken waar het milieu bedreigd wordt. Maar … wat weet je nog meer over dit schip? Ontdek zijn geschiedenis en kom aan boord een kijkje nemen!

Rainbow Warrior III, telg van een roemrijke familie

De Rainbow Warrior heeft met Greenpeace al een hele weg afgelegd en zit aan zijn derde leven. Het eerste schip werd in de late jaren ’70 in Aberdeen, Schotland, gekocht om in te zetten bij de campagnes tegen walvisvaarders, tegen het dumpen van radioactief afval en tegen het slachten van grijze zeehonden. Tot hij een jammerlijk einde kende. De Franse geheime diensten brachten de Rainbow Warrior tot zinken op 10 juli 1985 in de haven van Auckland, van waaruit hij moest vertrekken om te protesteren tegen de Franse nucleaire testen op het atol Moruroa. Daarbij kwam fotograaf Fernando Pereira, die aan boord was, om het leven.

Reserveer nu je plekje (gratis)

Met de Rainbow Warrior II, een treiler uit het jaar 1957, kreeg Greenpeace in 1989 een waardige opvolger. Meer dan 22 jaar lang schuimde hij de oceanen af, nu eens tegen nucleaire testen, dan weer tegen overbevissing en walvisvaart. Het schip bood ook noodhulp aan de slachtoffers van de tsunami die Zuidoost-Azië in 2004 trof.

In 2011 werd hij vervangen door een nieuwe Rainbow Warrior, voor een derde keer zo gedoopt. In tegenstelling tot de andere, is dit schip op maat gemaakt om strikte ecologische eisen te kunnen naleven en om te voldoen aan de specifieke behoeften van acties op zee.. Op dit moment reist de Rainbow Warrior III de wereld rond om te pleiten voor een energietransitie.

Zin om je kennis nog meer bij te spijkeren? Breng hem een bezoekje!

De Rainbow Warrior meert aan in Oostende op 28 en 29 september en in Antwerpen op 5 en 6 oktober. Kom en geniet van een uitzonderlijke ervaring, 100% Greenpeace. Na een bezoek aan de boot kan je door het Greenpeace Village kuieren en nog meer ontdekken: eten & drinken, tentoonstellingen, een fotohoek, een schminkstand, een stand om t-shirts te bedrukken, informatiestandjes, leuke activiteiten … Er is voor elk wat wils!

Reserveer nu je plekje (gratis)