Teken de petitie

Ons huis, de planeet dus, staat in brand. Toch doen onze politici bitter weinig om te blussen. Greenpeace brengt de ernst van de klimaatnoodtoestand naar het hart van de Europese politiek met een brandweerwagen, sirenes, rook en vooral met gigantische spandoeken die een vlammenzee voorstellen. 

Teken onze petitie

De regeringsleiders die vandaag in Brussel samenkomen, zullen klimaatdoelstellingen voor 2050 bespreken. Maar tegen dan zijn zij al lang vertrokken. We mogen hen niet laten wegkomen met dit soort vage beloftes voor de verre toekomst.

Daarom hebben tientallen activisten uit Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Slowakije, Zwitserland en natuurlijk België vanochtend vroeg het gebouw van de Europese Raad bedekt met rode en gele vlammen.

Volgens het klimaatakkoord van Parijs moeten regeringen eind volgend jaar hun opgekrikte klimaatplannen voor 2030 indienen. Deze plannen moeten de opwarming van het klimaat beperken tot maximaal 2°C (en liefst tot 1,5 °C). Maar uit een recent rapport blijkt dat de EU-beloftes die momenteel op tafel liggen, schromelijk tekort schieten: ze leiden tot een opwarming van maar liefst 3°C. 

We eisen daadkracht van onze politici om de uitstoot van de EU tegen 2030 in lijn te brengen met wat klimaatwetenschappers ons vertellen. Dat kan door de macht van olie, kool- en gasbedrijven te breken en volop te investeren in klimaatvriendelijk transport. Tegelijk moeten ze onze bossen en oceanen beter beschermen tegen onder andere ontbossing, chemische vervuiling, intensieve veeteelt en overbevissing.

Teken onze petitie Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube