Ik doe mee

Ken je het Bright Brussels Festival al? Dit lichtspektakel is te zien in hartje Brussel van donderdag 13 tot zondagavond 16 februari. Greenpeace is er dit jaar ook bij, met een betoverende lichtprojectie over Antarctica en de oceanen in de Miniemenstraat. Kom je ook langs?

Ik teken voor de oceanen

Het parcours van Bright Brussels Festival leidt je langs vijftien artistieke, interactieve, speelse en fascinerende lichtinstallaties doorheen de stad. In de Miniemenstraat zal Greenpeace uitpakken met een licht- en geluidshow die een betoverend, maar helaas ook bedreigd, stukje aarde in de spotlights zet: Antarctica. Dompel je enkele minuten onder in de magische wereld van deze unieke plek en daarna zal je meteen begrijpen waarom onze oceanen beschermen zo belangrijk is in de strijd tegen de klimaatopwarming.

Greenpeace straalt op lichtfestival Brussel: kom onze projectie over Antarctica bewonderen!

Praktische details

  • Het festival vindt plaats in Brussel van 13 tot 16 februari.
  • Het parcours van het lichtfestival loopt van de bovenstad naar de Hallepoort via de wijken Poelaert, Marollen, Zavel en het Koningsplein.
  • Kom tussen 19.00 en 23.00 uur onze lichtprojectie bekijken in de Miniemenstraat, achter het justitiepaleis, vlakbij de lift op het Poelaertplein.
  • Het evenement is gratis.

Waarom een projectie over Antarctica?

Al meer dan een jaar is Greenpeace op tocht met haar schepen om de bedreigingen waarmee onze oceanen te maken krijgen bloot te leggen.

We reisden van de Noordpool naar de Zuidpool en hebben nu onze laatste bestemming bereikt: Antarctica! Deze magische plek heeft het zwaar te verduren door de opwarming van de aarde en de diersoorten die er leven, zoals pinguïns, hebben het heel moeilijk. Met haar lichtprojectie wil Greenpeace mensen duidelijk maken hoe belangrijk het is om dit gebied te beschermen. Concreet vragen we de creatie van zeereservaten die tegen 2030 minstens 30% van de oceanen zullen beschermen.

Ik teken voor de oceanen Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube