Holbæk, Odsherred, Furesø, Svendborg og Odense. Her kan du møde os den kommende uge, hvor vi deltager i debatter om livet på landet, hvilket landbrug vi skal have i fremtiden, og om fremtidens fødevarer og natur.

Der er også visninger af vores dokumentarfilm Ørken under vandet og vores kortfilm Herrelogen på programmet. Kom og mød os, hvis vi kommer til din kommune – se oversigten over arrangementer nedenfor.

Den 12. september starter den spændende seminarrække Madens fremtid på Elværket, Thorsvej 4, Aabyhøj i Aarhus. Vi er 18 grønne organisationer, der står bag seminarrækken, og hovedarrangøren er Det Fælles Bedste. Her kan du møde både førende danske og internationale forskere, ildsjæle med hænderne i mulden og en række danske organisationer, der arbejder for en grønnere fødevareproduktion. Du kan også følge seminarrækken online. Seminarrækken koster 400 kr for hele rækken og kræver tilmelding til [email protected].

Fremtidens mad er langt mere plantebaseret med et mindre aftryk på klimaet og miljøet. Menuen kunne fx se sådan ud: Selleristeak med limesauce, puré af søde kartofler og lynstegte grøntsager. © Mitja  Kobal / Greenpeace

Her kan du møde os i næste uge

Debat: Hvilket liv på landet?
Tirsdag den 6. september kl. 19.00-21.00
Sted: Hørby Færgekro, Holbæk

Helene Meden Hansen deltager i debat med en lokal landmand og folketingsmedlemmer fra Socialdemokratiet og Venstre om, hvilket landbrug vi vil have, om vi ambitionerne om grøn omstilling og biodiversitet kan kombineres med et højproduktivt landbrug, og hvordan vi udvikler vores landdistrikter og små byer, så der også i fremtiden er liv og beskæftigelse.

Grønt Møde i Svendborg
Workshop: Landbruget – fokus på en nødvendig reformering
Fredag den 9. september kl 9:30-12
Sted: Spillestedet Harders, Svendborg

Arendse Gulløv viser dokumentarfilmen Ørken under vandet og taler om, hvordan Danmarks massive produktion af landbrugs påvirker vores fjorde og kyster, og hvordan vi må omlægge landbruget mod et plantebaseret regenerativ system.

Folkemøde i Odsherred Kommune
Lørdag den 10. september.
Sted: Den Rytmiske Højskole, Vig, på scenen Naturfestivallen

Arendse Gulløv viser dokumentarfilmen Ørken under vandet og deltager i to debatter med bl.a. professor i havbiologi Stiig Markager, lokale haventusiaster og landmænd.
11:30-13: Hav- og fjordmiljøet, og dets betydning for vandkvalitet, liv i vandet og klima.
13-15: Landbrug og natur – landmanden som naturforvalter

Klimafolkemøde i Furesø Kommune
Lørdag den 10. september.
Sted: Værløse bymidte.

Kristine Clement deltager i paneldebat om fremtidens fødevarer i et klimaperspektiv med bl.a. producenter og forsker i stamcellekød Jette Feveile Young.
11.30-12.20, Paneldebatten fremtidens fødevarer
14:00: Herrelogen og Rejsen til isens indre (Into the ice) bliver vist i Værløse Bio

Fjordens Dag i Odense
Søndag den 11. september
Sted: Stige Ø, Odense.

Vi har en stand, hvor Arendse Gulløv og Greenpeace Odense viser dokumentarfilmen Ørken under vandet og sætter fokus på miljøtilstanden i fjorden. Kom forbi til en snak om de problemer, der er i fjorden, og de løsninger, der skal til for at få den i god stand igen.