Vold, trusler og drab på oprindelige folk og miljøforkæmpere i Brasilien er et voksende problem. Antallet af mord på oprindelige folk er steget med 61 procent. I 2020 blev der registreret 182 drab.

De tragiske mord på den brasilianske ekspert i oprindelige folk Bruno Pereira og den britiske journalist Dom Phillips er seneste eksempel på, at det er med livet som indsats, at oprindelige folk og miljøforkæmpere arbejder for at beskytte Amazonas regnskoven. 

Den stigende vold mod oprindelige folk er resultat af den politik, som Brasiliens regering anført af præsident Bolsonaro har ført de seneste år. Adskillige lovforslag, der truer oprindelige folks land og grundlæggende rettigheder, er i øjeblikket på vej igennem Brasiliens Kongres og Senat.

Greenpeace har derfor besøgt den brasilianske ambassade i København for at levere et klart budskab til Brasiliens regering om at stoppe volden og overgrebene på landets oprindelige befolkning, og om at stoppe samtlige lovforslag, der direkte eller indirekte truer oprindelige folks rettigheder.

Læs hele brevet med kritik og opfordringer fra Greenpeace til Brasiliens regering: HER: