Begræns reklamer for kød for at nedbringe forbruget og beskytte klimaet, naturen og menneskers sundhed!

Støt vores kampagne med en underskrift.

Vi opfordrer politikere i Danmark og EU til:
At stoppe al offentlig støtte til markedsføring af kød, at beskytte børn og unge mod reklamer for kød, at forbyde reklamer for kød i det offentlige rum, og at sikre at lovgivningen mod greenwashing og anden vildledende markedsføring bliver håndhævet effektivt.

Vi opfordrer detailbranchen til:
At stoppe reklamer og salgsfremmende tilbud for kød i deres forretninger og markedsføring, og i stedet støtte op om omstillingen til mindre kød i tråd med de officielle kostråd ved bl.a. at øge markedsføringen af og adgangen til plantebaserede fødevarer.

Vi opfordrer reklamebranchen til:
At indføre interne politikker om ikke at have virksomheder som kunder, hvis produkter skader klimaet og biodiversiteten.

Jeg ønsker fortsat at kæmpe for vores planet med Greenpeace og modtage information om hvordan jeg kan være med til at beskytte vores planet, klima og miljø. Læs vores privatlivspolitik her.

Trin 2: Bliv fast bidragsyder

Din støtte er det, der gør vores grønne succeshistorier mulige

Et kødelskende mandefællesskab, der kalder sig Herrelogen, holder deres rituelle aften med bøffer og pølser på menuen. Gruppen af mænd ler højlydt, da en af dem springer ud som vegetar, men latterbrølene afløses af panikanfald, da han fortæller om konsekvenserne for sundheden og klimaet af et for højt kødforbrug. 

Målet med filmen er at sætte kulturen omkring kød til debat og særligt de stereotyper om maskulin identitet, der ofte fastholder mange mænd i et højt forbrug af kød. 

Greenpeace udgav sidste år rapporten “Skåret ind til benet – 7 myter i reklamer for kød” om reklamebranchens ansvar for at fastholde en kultur med et højt kødforbrug i Danmark og fem andre europæiske lande.  Myten om at “rigtige mænd spiser kød” bruges massivt i reklamer i alle de lande, der indgår i analysen – også i lande, hvor der ellers er en høj grad af ligestilling mellem mænd og kvinder.

7 myter i reklamer for kød

Reklamer kan manipulere til klimaskadeligt forbrug.

Vi har skåret ind til benet af de myter, som findes i reklamer for kød. Her kan du dykke ned i hver enkelt af de 7 myter og læse om de virkemidler, der gøres brug af i reklamer for kød. Se også, hvad du skal holde øje med for at undgå selv at blive snydt.

Læs hele rapporten “Skåret ind til benet – 7 myter i reklamer for kød”

Kødmarkedsføringens verden er et dejligt sted at være. Den domineres af farven grøn og befolkes af fritgående dyr, frodige græsgange og idylliske bondehuse. I denne verden elsker børn pølser, “rigtige” mænd spiser rødt kød, og kvinder indtager fjerkræ i tynde skiver af hensyn til sundheden. I denne verden bringer det at spise kød mennesker sammen. Men bag den omhyggeligt konstruerede drøm, som kødindustrien sælger os, gemmer der sig en anden virkelighed…

Læs mere i artiklerne længere ned på siden eller få hele analysen i rapporten “Skåret ind til benet – 7 myter i reklamer for kød”.