STOP DYREFABRIKKER!

Underskrevet Mål

{{targetCounter}}

{{goal}}

Sæt sundhed, miljø og dyrevelfærd først!🐷🌍

Kræv at regeringen:

1) Tager initiativ til at undgå fremtidige pandemier ved at prioritere folkesundhed højere end hensynet til landbrugsindustrien.

2) Lægger al eksisterende viden om sundhedsrisici ved vores industrielle landbrug frem.

3) Laver en plan for omlægning af dansk landbrug – væk fra dyrefabrikker og i retningen af et landbrug til gavn for sundhed, klima, miljø og dyrevelfærd.

Jeg ønsker fortsat at kæmpe for vores planet med Greenpeace og modtage information om hvordan jeg kan være med til at beskytte vores planet, klima og miljø. Læs vores privatlivspolitik her.

Signed up Goal

{{targetCounter}}

{{goal}}

Trin 2: Bliv fast bidragsyder

Din støtte går blandt andet til:
– Fremme plantebaserede løsninger, vegetariske tilbud og øget brug af økologi

– Stoppe Danmarks enorme import af bla. sojafoder til dansk svineproduktion, som er med til at rydde uundværlige skovområder

– Lægge pres på politikerne og pege på løsninger for at sikre, at de nødvendige beslutninger for at omstille vores landbrugssektor bliver vedtaget.

I årevis har forskere advaret om, at industrilandbrugets dyrefabrikker med tusinder af dyr på meget lidt plads, er den perfekte rugekasse for nye virusser.

Bakterier og virusser som eksempelvis coronavirus har optimale betingelser for at udvikle sig og mutere her. Sygdomme, som kan overføres fra mennesker til dyr og tilbage igen i nye muterede former, der, hvis de kommer ud af kontrol, kan spredes vidt omkring og i værste fald føre til den næste pandemi.

Danmarks dyrefabrikker: en trussel mod folkesundheden

Danmark er et af de lande, hvor vi har flest landbrugsdyr i forhold til størrelsen på vores land. Utroligt mange dyr er presset sammen på meget lidt plads. Der bliver for eksempel produceret 32 millioner svin om året – og det gør os til det land i verden med flest svin per indbygger.

Industrielt opdræt af dyr – med tusinder af store dyrefabrikker over hele landet – gør os sårbare over for nye pandemier. Politikerne i Danmark og EU må erkende, at vi ikke kan risikere vores sundhed, vores samfundsøkonomi og vores miljø, og de bør lave en plan for en omstilling af landbruget til mindre produktion af kød og mælk, og til en produktionsform der er i balance med sine omgivelser.

Kødproduktion- og forbrug må halveres globalt

Greenpeace arbejder for et mål om, at den globale kødproduktion skal reduceres med 50 procent i 2050. Det er helt på linje med den seneste, anerkendte EAT-Lancet rapport, der slår fast, at forbruget og produktionen af rødt kød må sænkes markant for at beskytte folkesundheden og klimaet.

Derfor står især Danmark overfor en stor og nødvendig omstilling til mere plantebaseret mad, da danskerne hører til de mest kødspisende i Europa. Herudover er dansk landbrug i dag en kæmpe producent og eksportør, der forsyner store dele af verden med især svinekød.

Skriv under for et landbrug med mindre kød, der styrker økologien og passer på klimaet og naturen.

Hvorfor beder vi om telefonnummer?

Vi beder om dit telefonnummer, da vi gerne vil skabe dialog om de indsatser, vi i fællesskab kan gøre for at løse de mange miljøtrusler, som vores klima, miljø og natur står overfor. I samtalen med dig beder vi om opbakning i form af finansiel støtte, så vi kan skabe endnu flere grønne fremskridt for vores planet. Selvom det ikke er alle, der kan eller vil støtte, oplever vi, at de fleste reagerer positivt på den personlige samtale og muligheden for at bidrage til en sundere planet og blive en del af Greenpeace – som fast bidragsyder eller frivillig. Vi får anledning til at fortælle om Greenpeaces arbejde, og du får mulighed for at stille spørgsmål om vores organisation, vores arbejde og metoder og til, hvad dine penge går til. Det skaber tryghed for både dig og os. 

Den støtte, som du og andre giver, skaber langsigtet, økonomisk tryghed og stabilitet i vores arbejde, og er faktisk hele grundlaget for, at vi kan fortsætte arbejdet for en sundere og mere bæredygtig planet. I Greenpeace modtager vi hverken støtte fra virksomheder eller stater, hvilket gør os i stand til at være en uafhængig stemme, der alene varetager miljøets interesser. Derfor er støtten fra mennesker som dig også helt uundværligt.  

Du kan til hver en tid kontakte os, hvis du ikke ønsker at modtage opkald fra os på: [email protected], så sørger vi for, at dit nummer bliver fjernet. 

Hvad gavner en underskriftindsamling?

I Greenpeace arbejder vi ud fra det princip, at vi sammen er stærkere. Når vi organiserer os og kæmper i fællesskab, kan vi råbe højere og stille krav om forandringer.

Mange af vores kampagner vindes ikke over natten. Det kræver lange og seje træk. Gennem solid research og med en omhyggelighed overfor, hvordan vi præsenterer vores argumenter til dem, som normalt modsætter sig vores ideer, skaber vi en platform for bæredygtige løsninger, og destabiliserer de aktører, som prioriterer profit over en sikker fremtid for alle på planeten.

Vi kan være oppe imod magtfulde aktører med enorme budgetter, og derfor er det så utroligt vigtigt at samle så mange stemmer og underskrifter som muligt. På den måde bliver det umuligt for virksomhederne og politikere at vende det døve øre til.

Jo flere vi er, der står sammen, desto bedre chance har vi for at sætte en dagsorden, komme i dialog og vinde sejre for en grønnere fremtid. Når du skriver under på en af vores kampagner og deler din viden og opbakning til sagen med din familie, venner og bekendte, er du ikke kun med til at skabe ringe i vandet. Du er også med til at vise politikere og virksomheder, at du kræver en grøn fremtid – og på den måde forvandle ringe i vandet til bølger og grøn forandring.  

Hvad mere kan jeg gøre?

1. Hold dig opdateret og engagér dit netværk
Følg os på de sociale medier, så du får de seneste nyheder fra vores lokale og globale miljøarbejde. Du kan engagere dig ved at dele posts eller kommentere på opslag og derved skabe opmærksomhed og interesse for den grønne dagsorden i dine netværk.  

YouTube:Greenpeace Danmark
Facebookgreenpeacedanmark
Instagram: greenpeacedk
Twitter: greenpeacedk

2. Sig ja til en grøn hverdag. Tag miljørigtige valg og inspirér andre til at gøre det samme. Hold øje med tips og tricks i vores e-mails og artikler. Læs fx. artiklen8 tips til at bruge mindre engangsplastik, og overvej at bringe emnet op, næste gang du er sammen med din familie eller venner. 

3. Bliv frivillig. Vores frivillige er en flok super inspirerende mennesker, som har lavet masser af fantastiske ting gennem årene. Fra protester foran Christiansborg til at servere plantebaseret mad til inspiration på gader og stræder. Fra at skrive blogindlæg og til at arrangere klima-marcher rundt omkring i hele landet. Planlægge åben-båd arrangementer, når Greenpeace’s flagskibe ligger i havn og til at holde foredrag på skoler og institutioner (læs mere om vores foredrag her). Som frivillig i Greenpeace har også muligheden for at være med på vores meget aktive og lige så spændende kajak- og klatreteam. Læs mere om at være frivillig i Greenpeace her

4. Bliv fast bidragsyder: 
Når du støtter Greenpeace fast hver måned, spiller du en vigtig rolle i at bekæmpe vores tids største udfordring – klimakrisen. Med din støtte kan vi lægge det nødvendige pres på regeringer og virksomheder verden over for at nedbringe CO2-udledninger, værne om livet i vores have, forsvare vores livsnødvendige skove, og sætte rammerne for en bæredygtig produktion og forbrug.

Som månedlig bidragsyder er du med til at sikre os en fast, stabil indtægt, som hjælper os med at sikre endnu flere grønne fremskridt, fordi:

Vi kan rykke hurtigt ud: Med faste og forudsigelige bidrag kan vi reagere straks, når en miljøkrise rammer, og samtidig arbejde langsigtet for varige forandringer.

De administrative omkostninger er lavere for faste bidrag, så en større procentdel går direkte til det, du bekymrer dig om.

Det er også mere bekvemt for dig: Det tager to minutter at oprette et månedligt bidrag, og så er du automatisk med til at beskytte vores planet hver dag, året rundt. Du kan til enhver tid ændre din støtte. 

Samtidig er du med til at sikre vores uafhængige stemme; bidrag fra privatpersoner finansierer alt vores arbejde og holder os fri for virksomheders og regeringers indflydelse.