Keskiviikkoiltana tullut varmistus siitä, että YK:n ilmastokokous Glasgow’ssa siirtyy marraskuulta ensi vuoden puolelle, ei tullut yllätyksenä. Myös YK:n biodiversiteettikokous, joka oli määrä järjestää Kiinan Kunmingissa lokakuussa, siirtyy ensi vuoden puolelle.

“Kokoukset siirtyvät, toimien tarve ei. Koronakriisi on järkyttävä inhimillinen tragedia, jonka taltuttaminen on akuuttia juuri nyt. Samalla on selvää, että ongelmamme moninkertaistuvat nopeasti, jos myös ilmasto- ja biodiversiteettikriiseihin ei tartuta niiden vaatimalla vakavuudella ja nopeudella”, muistuttaa Greenpeace Nordenin Suomen maajohtaja Hanna Paulomäki.

“Kun maailma vähitellen taas aukeaa, on ratkaisevan tärkeää, että emme palaa enää vanhaan vaan tartumme mahdollisuuteen rakentaa uutta ja parempaa, suuntaamalla talouden ja yhteiskuntien korjaustoimet ratkaisuihin, joilla hillitsemme myös ilmasto- ja biodiversiteettikriisiä”, Paulomäki jatkaa.

“Korona testaa pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskuntamme kriisivalmiutta ja kykyä toimia yhteisten tavoitteiden eteen. Kun tästä nousemme, nousemme entistä vahvempina ja valmiimpina selättämään myös muita kriisejä. Tämä onnistuu, kun elvytystoimien avulla vauhditamme siirtymää maailman ensimmäiseksi fossiilivapaaksi hyvinvointiyhteiskunnaksi, kestävästi ja reilusti”, Hanna Paulomäki lisää.

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt

Hanna Paulomäki, Suomen maajohtaja, Greenpeace Norden
040 701 8933
[email protected]

Kaisa Kosonen, ilmasto- ja energia-asiantuntija
050 368 8488
[email protected]

Juuso Janhunen, tiedottaja
040 482 5541
[email protected]