Hallintotieteiden maisteri Sini Harkki on nimitetty Greenpeacen Nordenin ohjelmajohtajaksi. Hänen vastuualueellaan on Greenpeacen ympäristökampanjointi Pohjoismaissa sekä kansainvälinen yhteistyö muiden Greenpeacen toimistojen kanssa. Harkin toimipaikka on Helsingissä.

Sini Harkki tulee Greenpeaceen Tekir Oy:stä, jossa hän toimi johtavana konsulttina. Harkilla on pitkä kokemus ympäristöjärjestöissä. Hän on toiminut muun muassa Greenpeace Nordenin Suomen maajohtajana, metsäasiantuntijana ja aktivistina. Metsien suojelun parissa Harkki on toiminut myös Suomen luonnonsuojeluliitossa ja Luonto-Liitossa.

“Ilmastokriisin ja luontokadon pysäyttämisessä on pidettävä kiirettä. Pohjoismaissa meillä on jokaisessa omat kiperät kysymykset: Norjassa öljy, Tanskassa valtava lihantuotanto ja Ruotsissa ja meillä metsät. Lisäksi haluan löytää tapoja, joilla voimme tukea positiivista muutosta kiperimpien globaalien ongelmien, kuten ilmastopolitiikan tai Amazonin metsäkadon suhteen ”, Harkki toteaa uuden tehtävänsä haasteista.

Greenpeace Norden on yksi Greenpeacen kansallisista ja alueellisista toimistoista, jonka toimialueena on Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska. Yhdistyksen kotipaikka on Tukholma, ja muut toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Oslossa ja Kööpenhaminassa.

Lisätietoja Greenpeace Nordenista

Lisätietoja:

Pohjoismaiden ohjelmajohtaja Sini Harkki, puhelin 050 582 1107