Meillä suomalaisilla on oma energiayhtiö Fortum, jolta odotamme edelläkävijyyttä ilmastoasioissa. Suomen hallituksella on kunnianhimoiset ilmastotavoitteet, joten niin tulee olla myös valtionyhtiöillä.

Fortum on kuitenkin noussut Euroopan saastuttavimpien energiayhtiöiden joukkoon ostettuaan Uniperin. Uniperin myötä Fortum jarruttaa paraikaa hiilestä luopumista muissa Euroopan maissa: Fortum on mukana haastamassa Hollantia oikeuteen maan hiilikieltolain myötä ja on lisäksi avaamassa uutta hiilivoimalaa Saksaan.

Älytöntä, eikö totta?

Kaikesta tästä huolimatta Fortum esiintyy yhä mielellään uusiutuvan energian edistäjänä. Me vaadimme, että Fortum ottaa nyt omat mainoslauseensa tosissaan ja ryhtyy ihan oikeasti edistämään hiilestä luopumista.

Vaadimme, että:

Sinulla on mahdollisuus tehdä tärkeä teko ilmaston puolesta: lähetä terveisesi Fortumin johdolle ja kerro heille, mitä mieltä olet Fortumin toimista.

Lähetä viesti nyt

Uutisia

Blogit

Viisi vinkkiä webinaarin järjestämiseen

by Greenpeace Suomi

Viime viikolla meidän piti keskustella tulevasta ilmastolaista useiden eri asiantuntijoiden ja yleisön kanssa Pikkuparlamentin kansalaisinfossa. Poikkeusolojen myötä vaihdoimme suunnitelman lennossa ensin toimistoltamme lähetettäväksi asiantuntijapaneeliksi, ja lopulta kokonaan virtuaalimaailmaan. Kokeilimme siis…