Meillä suomalaisilla on oma energiayhtiö Fortum, jolta odotamme edelläkävijyyttä ilmastoasioissa. Suomen hallituksella on kunnianhimoiset ilmastotavoitteet, joten niin tulee olla myös valtionyhtiöillä.

Fortum on kuitenkin noussut Euroopan saastuttavimpien energiayhtiöiden joukkoon ostettuaan Uniperin. Uniperin myötä Fortum jarruttaa paraikaa hiilestä luopumista muissa Euroopan maissa: Fortum on mukana haastamassa Hollantia oikeuteen maan hiilikieltolain myötä ja avasi kesäkuussa uuden hiilivoimalan Saksaan.

Älytöntä, eikö totta?

Kaikesta tästä huolimatta Fortum esiintyy yhä mielellään uusiutuvan energian edistäjänä. Fortum valmistelee paraikaa uutta strategiaa yhdessä Uniperin kanssa. Me vaadimme, että Fortum ottaa nyt omat mainoslauseensa ja ilmastokriisin tosissaan. Uudessa strategiassa täytyy linjata, että fossiilisista luovutaan ilmastokriisin vaatimassa aikataulussa.

Vaadimme, että:

Sinulla on mahdollisuus tehdä tärkeä teko ilmaston puolesta: lähetä terveisesi Fortumin johdolle ja kerro heille, mitä mieltä olet Fortumin toimista.

Lähetä viesti nyt