Denne uka har vi i Greenpeace projisert bilder av Erna Solberg og våre hav-krav på  steder I Oslo, du lurer kanskje på hvorfor?

Vel, da er dette bloggen for deg. Neste uke åpner Erna Solberg offisielt den internasjonale havkonferansen Our Ocean på i Oslo. Da vil verdens øyne være på henne, og på Norge, som vertskap for denne konferansen. Der vil Erna Solberg og Norge bruke anledningen til å fortelle solskinnshistorier om Norges bidrag for å ta vare på havet, gjennom å annonsere noen nye løfter for å ta vare på livet i havet.

Allerede nå vet vi at de norske løftene kommer til å være tomme løfter. For der forskerne sier at minst 30 prosent av havet må vernes for å sikre havet for fremtiden, sier Erna Solberg at “vern ikke gir de jobben vi trenger. Vern gir ikke den maten vi trenger”. En slik holdning risikerer å føre til tomme hav, og er det en ting som ikke skaper arbeidsplasser fra havet eller gir sjømat på bordet, så er det døde, tomme hav.

Gjennom å projisere bilder av Erna og våre hav-krav ønsker vi skape engasjement for havet. Vil du bli engasjere deg, og få Erna Solberg til å lytte til vitenskapen?

Klikk her for å sende henne en mail og be henne støtte vern av 30 prosent av havet nå.

Skal vi klare å beskytte 30 prosent av havet trenger vi også en sterk, global hav-avtale. Tidligere i år fastslo FNs naturpanel i en rapport om tilstanden til klodens biologiske mangfold at dagens internasjonale forvaltningsregime ikke er egnet til å sikre overlevelse av havets viktige og unike livsformer og sårbare økosystemer. Likevel motsetter Norge seg et nytt sett med regler for å regulere de internasjonale havområdene som dekker nesten halvparten av jordkloden vår. Selv Erna Solberg har kalt tilstandene her for “Vill Vest”. Å satse på ‘status quo’ på dette området er langt fra det lederskapet som forventes av Norge, som viktig havnasjon, og som vertskap for årets Our Ocean konferanse.

Men om Norge og Erna Solberg vil snu, kommer vi til å ønske en slik forpliktelse varmt velkommen. Norge kan jo for eksempel bli med på Storbritannias initiativ for å verne 30 prosent av havet. 

Vil du at Norge skal gjøre mer for å ta vare på det unike dyrelivet i verdenshavene? Send en mail til Erna Solberg og be henne lytte til forskerne, og følge kravene våre.

PS: Neste uke har arrangerer vi Ocean Talks Oslo, 22. oktober fra kl. 18-20 på Salt i Oslo. Kom gjerne innom

Beskytt havet

Fra klimaendringer til overfiske – havene våre står overfor større trusler enn noensinne. Bli med og krev at FN-landene innfører en sterk global havavtale som gjør det mulig å verne minst 30 prosent av verdenshavene våre.

Vær med