Oscarvinnerne Olivia Colman och Helen Mirren, Bella Ramsey fra “Game of Thrones” og David Harbour fra “Stranger Things” kan alle høres i den nye animasjonsfilmen “Turtle Journey”. Kortfilmen handler om en skilpaddefamilies dramatiske hjemreise over havet og er laget av Aardman Animations, skaperne av “Wallace og Gromit” og “Sauen Shaun».

Turtle Journey

Denne kortfilmen laget av skaperen av Wallace & Gromit og Sauen Shaun, viser hvorfor det er så viktig å beskytte skilpaddene og de andre dyrene i havet 🐢 🐡 🦑Akkurat nå pågår viktige forhandlinger i FN om en global havavtale. Vi vil at dyr og mennesker skal få svømme i rent og trygt hav nå og i framtiden. Stå sammen med oss og krev at politikerne stiller seg bak en sterk avtale. Skriv under her: act.gp/TurtleJourney

Posted by Greenpeace Norge on Wednesday, January 15, 2020

Skriv under her for å kreve at FN beskytter havene våre.

Havet er hjem for millioner av dyrearter og hjelper oss med å bremse klimaendringene. Men nå er den blå planeten vår truet. Overfiske, plastforurensing, oljeboring og klimaendringer tærer på livet i verdenshavene våre og skaper problemer for de mange skjøre økosystemene.

Det er en historie som vi ikke hører så ofte. Derfor har Greenpeace gått sammen med Aardman Animations, skaperne av “Wallace og Gromit”, “Flukten fra hønsegården” og “Sauen Shaun”, og laget en unik kortfilm som viser truslene som møter dyrene i havene. Se den to minutter lange filmen i toppen av artikkelen.

Filmen forteller historien om en familie med havskilpadder som er på vei hjem. Stemmene tilhører kjente skuespillere som Helen Mirren, Jim Carter, Olivia Colman, David Harbour, Giovanna Lancellotti, Bella Ramsey og Ahir Shah.

Seks av sju havskilpaddearter er utrydningstruet. På under to minutter viser den nye filmen “Turtle Journey”, laget av skaperne av “Wallace og Gromit” og “Sauen Shaun”, hvorfor det er så viktig å beskytte skilpaddene og de andre dyrene i havet.

Livet i havet forsvinner dobbelt så raskt

Farene som skilpaddene i filmen møter på ferden sin, viser truslene som havet vårt står overfor. Seks av sju havskilpaddearter er utrydningstruet. Og klimaendringene fører til at livet i havet går tapt dobbelt så fort som livet på land.

Men det finnes håp for den blå planeten vår. Hvis vi klarer å skape et stort nettverk av marine verneområder, vil vi kunne øke havets motstandskraft, og dyrene i havet vil få en sjanse til å “komme seg”.

Les rapporten «30 x 30», som forklarer hvorfor vi må beskytte minst 30 prosent av havene våre innen 2030.

En historisk mulighet: skriv under

Og for første gang i historien er det en prosess som gjør dette mulig: en global havavtale i regi av FN.

Forhandlingene foregår nå. For å få til en sterk avtale trenger vi mange mennesker som står sammen. Skriv under her for å stå sammen med oss og millioner andre som krever en sterk global avtale.

Blir avtalen sterk nok, kan det bety at de mest utsatte delene av havene vernes mot ødeleggende industrier og andre trusler. Og vi kan gi utrydningstruede dyr som havskilpadden en ny sjanse.

Stå sammen med oss og krev at politikerne stiller seg bak en sterk avtale – skriv under nå.


Vær med ×