Klimabrølet kliner til med et fire år langt brøl for klimaet og naturen. Greenpeace støtter brølet, og oppfordrer alle til å bli med.

For to år siden kom Klimabrølet inn som et friskt pust i den norske miljøbevegelsen. Titusenvis av mennesker ble mobilisert til det som skulle bli Norges største klimamarkering. Nå som vi nærmer oss et nytt valg, er det nok en gang tid for Klimabrølet.

27. august lanseres en kunstinstallasjon som skal spille av brøl i fire år, for hver dag å minne stortingspolitikerne på at de må ta beslutninger som setter klimaet og naturen først. Du kan bli med på markeringen, som finner sted utenfor Stortinget i Oslo denne dagen. Du finner også andre markeringer i regi av Klimabrølet her.

Hvilke brøl skal spilles av i fire år, lurer du kanskje på?

Det er dine brøl, våre brøl, nordmenns brøl. Planen er å samle inn digitale brøl fra Nordkapp til Lindesnes. Fra by og bygd, og alt som ligger imellom. Du kan spille inn ditt eget brøl for klimaet og naturen på Klimabrølets nettsider.

Gjennom å brøle, støtter du en politikk som tar vare på både klimaet og naturen. Vi trenger å komme sammen for å vise våre folkevalgte at de har folkets støtte til å innføre en klimapolitikk som kutter utslipp så det monner.

De siste ukene har vi sett en økende oppslutning for at Norge skal stanse letingen etter mer olje og gass. Det trenger politikerne å høre. Politikerne må også vite folket ønsker en klimapolitikk som vil merkes. For ja, det vil være bra for oss å begrense klimakrisen, men klimatiltakene vil også ha konsekvenser. I en periode, mens vi venter på at de grønne alternativene blir bedre og billigere, vil vi kunne føle utslippskuttene på kroppen. I en spørreundersøkelse fra 2020, gjennomført av Respons Analyse på oppdrag fra oss,  kommer det fram at folk likevel støtter like inngripende tiltak for å begrense klimakrisen som tiltakene mot koronapandemien.

Ved å bidra med ditt klimabrøl kan du sende en klar beskjed til de folkevalgte: at de har støtte for en mer ambisiøs klima- og naturpolitikk.