Klimasøksmålet i Borgarting lagmannsrett er her! Følg med live her.

Dokumenter fra retten:

Her finner du faktisk utdrag og faktisk tilleggsutdrag, dokumentene som refereres gjennom rettssaken.

Dag for dag i retten:

 1. Oppsummering fra rettens første dag
 2. Oppsummering fra rettens andre dag
 3. Oppsummering fra rettens tredje dag
 4. Oppsummering fra rettens fjerde dag
 5. Oppsummering fra rettens femte dag
 6. Oppsummering fra rettens sjette dag
 7. Oppsummering fra rettens syvende og siste dag 

Vi trenger deg med på laget for å gjøre dette til et ordentlig krafttak for klimaet. 

Folkets klimasøksmål ble til for å holde politikerne ansvarlige for en feilet klimapolitikk, og vi mener det er viktig at alle som ønsker det skal kunne følge utviklingen i saken. Derfor arrangerer vi flere arrangementer og markeringer de neste ukene i forbindelse med at saken behandles i rettssalen.

 • Allerede neste helg sparker Spire det hele i gang med et seminar om klimarettferdighet, klimasøksmålet og bonden.. Det skjer på Kulturhuset i Oslo 27. oktober, mer info finner du her!
 • 31. oktober inviterer Naturvernforbundet til frokostmøte på Kulturhuset i Oslo. Der er temaet hvordan vi faktisk kan sørge for at Norge blir fossilfrie innen 2040. Bli med og meld deg på her!
 • Helga før ankesaken starter velger klimaforkjemper og filmskaper Thomas Cottis å GÅ for klimaet. Han starter fredag 1. november og kommer fram til lystenning for Grunnloven på Eidsvolls plass mandag kveld. Vil du være med på siste etappe? Mandag formiddag kommer Cottis over Gjelleråsen, og planlegger ankomst utenfor Stortinget klokka 17. Mer info kommer på Facebook og våre nettsider.
 • 4. november er det klart for nasjonal aksjonsdag! Vi har arrangementer over 20 steder i landet, stort og smått. Det blir appeller, sanger, underholdning og ikke minst – felles lystenning klokken 18:14, for retten til et levelig miljø. Finn arrangementet nærmest deg her.
 • 5. november starter norgeshistoriens første klimaankesak. Rettssaken er åpen for alle som ønsker å være tilstede og følge med.  Møt opp ved inngangen til Borgarting lagmannsrett i god tid før saken starter kl 09:00, tirsdag 5. november. Det kan bli trangt om plassene, men vi kommer til å ha et lokale i nærheten hvor vi streamer fra rettssaken, så alle som ønsker det kan følge med. Det blir også mulig å følge saken fra Thon Hotel Universitetsgata fra ca kl 9, men kun Tirsdag 5. November.

Jobber du eller har andre forpliktelser på dagtid under klimasøksmålet? Fortvil ikke, vi har flere arrangementer også på kveldstid med oppdateringer fra dagene i retten!

Arrangementene foregår på Salt i Oslo, fem minutter unna Oslo S langs Langkaia.

 • Dagen før dagen, 4. november, starter Johan Golden det hele med et skråblikk på norsk klimapolitikk, før vi snakker med jurist Marius Nordby og saksøkerne selv.
 • Klimasøksmålets første dag, 5. november, tar vi en oppsummering av første dag i retten, i tillegg til en real runde med optimisme. Hva om vi faktisk vinner? Vi ser tilbake på hvordan oljedebatten har utviklet seg siden Parisavtalen i 2015.
 • To dager seinere er det tid for et nytt avbrekk – bli med og svett for klimaet i Salts fantastiske sauna! Vi kjører miniforedrag og stand-up i sann fornøyelse, mens du kan slå deg ned i badstua og ignorere novemberværet i noen timer.
 • Søndagen etter, 10. november, slår vi et slag for hovedpersonene i klimasøksmålet; nemlig barn og unge. Det er deres framtid vi kjemper for, og det vil vi markere sammen med Maja Ratkje, Blåbærtoppen Spellemannslag og flere andre. Bli med fra halv tolv og utover! For de voksne blir det også filmvisning av filmen «Ekspedisjon Barents» fra klokka 18. Les mer om filmen her!
 • Siste dag i retten, 14. november, unner vi oss en skikkelig feiring! Ella Marie Isaksen og ISÁK holder gratiskonsert, og vi feirer retten til et levelig miljø sammen fra klokka åtte. Bli med og les mer her!

Vi legger ut oppdateringer om saken fortløpende på Facebook og Klimasøksmål.no. Følg med videre for nye facebookrammer, hashtagger og andre måter du kan vise din støtte til klimasøksmålet😊 

Å bygge opp en sak mot staten koster penger og tar tid. Greenpeace er en uavhengig miljøorganisasjon og tar ikke imot støtte fra næringsliv eller fra myndigheter noe sted i verden. Hvis du vil bidra til arbeidet vårt, kan du gjøre det her:

Støtt arbeidet med en fast sum i måneden her (eller kan du sende GREENPEACE til 2474 for å gi 150kr/mnd)

Gi et engangsbidrag her (eller vippse til 508995)

Bidra til kronerulling her

Les også: 7 ting du må vite om klimasøksmålet

Flyfoto av en øy formet som et hjerte
Støtt arbeidet vårt for klima og miljø

Sammen utgjør vi en forskjell for den sårbare planeten vår.

Vær med