Gruppen bak Klimasøksmål Arktis mottok i dag pris for beste norske crowdfunding-kampanje, eller kronerullingskampanje på norsk. Prisen ble overrakt på Norwegian Crowdfunding Event 2016 i Bergen.

Kampanjen handler om å samle inn penger til et klimasøksmål rettet mot statens åpning av oljeboring i Arktis.

De tre siste ukene er det samlet inn over 300 000 kroner som skal dekke advokatutgifter og informasjonsarbeid. Prisen ble gitt for å ha samlet inn mest penger under kategorien “Social Ventures and Causes”.

Organisasjonene og enkeltpersonene bak Klimasøksmål Arktis er glade for prisen og håper den kan bidra til å spre kunnskap om klimasøksmålet.

– Kampanjen er avgjørende for å samle støtte til saken. På søndag avslutter vi denne runden med innsamling, men håper å kunne gjøre mer senere, sier Erlend Tellnes fra Greenpeace og Marte Bramness fra Natur og Ungdom, som tok imot prisen på vegne av Klimasøksmål Arktis.

Bak Klimasøksmål Arktis står enkeltpersoner og organisasjonene Greenpeace, Natur og Ungdom, Spire, Concerned Students Norway, Besteforeldrenes klimaaksjon og Concerned Artists Norway. Kampanjen er laget i samarbeid med funde.no.