Når Norgeshistoriens første klimarettssak går av stabelen i november kan du følge med både i og utenfor rettssalen. Her kan du lese mer om programmet.

Vi vil gjerne at så mange som mulig får med seg det som skjer under rettssaken. Tingretten vil være åpen for publikum, og saken føres i hovedsalen. Den pågår alle hverdager i perioden 14.-23. november fra 09:00-16:00 (kom tidlig, det er sikkerhetskontroll)

Mens høringen pågår vil vi gi jevnlige oppdateringer gjennom livestreaming på Facebook og flere daglige oppdateringer på Instagram, Snapchat og Twitter. Det vil også bli flere foredrag og arrangementer på Kulturhuset i Oslo. Der kan du delta på alt fra konserter og kunstutstillinger til paneldebatter, live-sendinger og klesbyttedag. Alt er gratis.

Under kan du lese mer om programmet. Du kan klikke på lenkene for tidspunkt og flere detaljer om arrangementene, nederst finner du pdf til nedlasting.

Vi håper å se deg, og del gjerne arrangementene med vennene dine!

Program:

07.11 kl 12:00 Alt du vil vite om søksmålet

Steinar Winther Christensen og Ketil Lund guider oss gjennom Klimasøksmålet og svarer på flere fundamentale spørsmål som har blitt bragt opp fra begge parter.

Facebook-event: http://bit.ly/2z4zOOg

11.11 kl 12:45  Slå ring om Arktis

Kunstnerdugnad for Arktis og Klimasøksmålet
Kunstnerdugnaden vil bidra til debatten om norsk oljevirksomhet med opplesninger, kunstneriske innslag og en en dybdesamtale om Arktis’ rolle for et levelig klima på jorda og hva vi kan gjøre.

Facebook-event: http://bit.ly/2iRSZUW

13.11 kl 18:30  Tusvik og Tønne

Kvelden før rettssaken starter presenterer Greenpeace Norge ved Truls Gulowsen, Natur og Ungdom ved Ingrid Skjoldvær og Bestreforeldrenes Klimaaksjon ved Steinar Høiback sine forventninger til rettsaken. Deretter ser vi Norges største stand-up-dronninger Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne få temperaturen til å stige i Kulturhuset når de entrer scenen med sitt show kvelden før kvelden.

Facebook-evet: http://bit.ly/2Aoe0ew

14.11: Morning Beat kl 06:30

Morning Beat passer perfekt for deg som vil trigge naturlige endorfiner og holde deg kvikk og kreativ resten av dagen.

Facebook-event: http://bit.ly/2zXpTXu

14.11: Første dag i retten + Klimaendringenes ansikter kl 19:00

Første dag i retten er over, og Norges første klimasøksmål er for alvor i gang. Vi får en oppsummering av dagens begivenheter og tankene saksøkerene sitter igjen med.

Facebook-event: http://bit.ly/2hLKZ4P

15.11: Andre dag i retten/Lena Endre/Klimaforskning kl 19:00

Vi går gjennom begivenhetene fra andre dag i retten og snakker med den prisvinnende svenske skuespilleren Lena Endre om hvorfor hun engasjerer seg i Klimasøksmålet.

Facebook-event: http://bit.ly/2h9dW9Z

16.11: Filmvisning: Thank you for the rain kl 20:00

Ta med alle du kjenner og få med deg den prisbelønte filmen om Kisilu og hans kamp for klimarettferdighet!

Facebook-evet: http://bit.ly/2h2KG8g

17.11: Klima og teater på bølgetopp kl 18:30

Vi har invitert fire profesjonelle teatergrupper til å ta oss med inn i sine ulike verdener og tanker om hvordan skape teater for et publikum som helst vil lukke øynene for klima, men som er våkne og reflekterte.

Facebook-event: http://bit.ly/2z4xUx2

17.11: Klubbkveld kl 22:00

Velkommen til en klubbkveld med klima- og miljøtwist ledet an av to av DJene fra Molt Label: Anders Lyngen og Harald Kindseth.

Facebook-event: http://bit.ly/2zYU5Sq

18.11: Når selskaper saksøker miljøet kl 17:00

Multinasjonale selskaper er i ferd med å lage sitt eget rettssystem. Mange internasjonale avtaler har en såkalt “investor-stat-domstol”, som betyr at selskaper kan saksøke stater mot politikk de ikke liker. Det inviteres til samtale med spesialister i investor-stat tvisteløsningsordninger med både juridisk- og miljøbakgrunn for å belyse problematikken.

Facebook-event: http://bit.ly/2A64rAB

19.11: Byttemarked kl 12:00

To tusen liter vann og og store kjemikaliemengder går med til å lage én t-skjorte. La andre få glede av det du ikke bruker lenger, og bytt til deg nye skatter!

Facebook-event: http://bit.ly/2iQcWeS

20.11: Bokbad med Per Espen Stoknes kl 20:00

Vi møter forfatteren av boka “Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming”, Per Espen Stoknes til en samtale om klimapsykologi i Hovedrommet på Kulturhuset.

Facebook-event: http://bit.ly/2h2SqqO

21.11: Klimaslam kl 18:00

Slampoesi og poesi for klimarettferdighet!

Facebook-event: http://bit.ly/2zXuw3Z

22.11: Det forunderlige havet kl 16:30

Marinbiolog Pia Ve Dahlen (Passion for Ocean) lar deg dykke med henne ned under overflaten i Arktis.

Facebook-event: http://bit.ly/2zjBOjw

23.11: Green Drinks November

You will be treated to a distilled, accessible version of one of the most important cases to ever hit the Norwegian courts, presented by groovy lawyers speaking the language of normal people! 

Facebook-event: http://bit.ly/2gUqqlJ

Last ned programmet i PDF her >>> Program Kulturhuset

For mer informasjon om hva som skjer videre nå, lik oss gjerne på Facebook!  Der legger vi ut nyheter og andre saker fortløpende.