Den globala ungdomsrörelsen för klimaträttvisa har redan börjat förändra världen. Vi upplever just nu ett snabbt växande engagemang hos unga att verka för en bättre värld. Samtidigt ser vi hur ledande diktaturer i olika delar av världen krymper det demokratiska rummet för sina medborgare. Att engagera sig i miljö-, klimat- och andra rättighetsfrågor, gräsrotsrörelser eller icke-statliga organisationer kan för många vara förenat med livsfara.

Genom projektet Planet One driver Fryshuset och Greenpeace så kallade ‘makerspaces’ i Armenien, Kamerun, Kenya, Sverige, Sydafrika och Ungern. Genom dessa fysiska mötesplatser erbjuds unga säkra utrymmen att mötas och engagera sig tillsammans i globala och lokala miljö- och klimatfrågor, med fokus på lärande-genom-görande. Alla lokala makerspaces kan dessutom samverka med varandra och utveckla ett ungt globalt påverkansnätverk genom projektets digitala plattform.

Fryshuset och Greenpeace vill att ungas engagemang i klimat- och miljöfrågor tas på allvar så att de kan vara med och bidra till faktiska positiva omställningar både lokalt och globalt. Genom Planet One vill vi säkerställa att unga runt om i världen får mer jämlika förutsättningar att kunna påverka i en av vår tids mest avgörande framtidsfråga.

Mötesplatsen Momentum, Stockholm

Som en del av det globala initiativet Planet One har den lokala mötesplatsen och makerspacet Momentum öppet flera eftermiddagar i veckan, med aktiviteter och öppet hus på Mårtensdalsgatan 4 i Stockholm!

OBS. Momentum har sommarstängt mellan den 23 juni till 22 augusti. Men, vi kommer hitta på spännande aktiviteter på andra platser! Följ oss på våra sociala medier för att få uppdateringar om våra sommar-bestyr så ses vi på Momentum igen i slutet av augusti.

Varmt välkommen till våra aktiviteter och events, för att umgås och inspireras, samt med dina idéer och funderingar. Följ Momentum på Instagram och Facebook för de senaste uppdateringarna och hur du kan engagera dig. 

Vill du samverka med Planet One?

Kontakta projektledare Julia Hedberg på [email protected]

Här kan du läsa mer om Planet One på den internationella hemsidan

Projektet möjliggörs med hjälp av generös finansiering från Svenska Postkodlotteriet.