Testamentera en gåva till Greenpeace

*Hur påverkas miljön av COVID-19 : Läs mer här. Och hur påverkas vi? Läs våra 11 enkla tips på hur vi tar hand om varandra här.

Beställ vår testamentetsfolder kostnadsfritt här

Vi lever i en värld som är värd att kämpa för!
Vad lämnar du efter dig?

Genom att inkludera Greenpeace i ditt testamente kan du vara med och säkerställa att kampen för en frisk planet kan fortsätta även i framtiden.

Greenpeace arbetar med kartläggning av hot mot vår miljö, forskning, politisk påverkan och direkta aktioner. Vi driver kampanjer som ofta tar lång tid att vinna och som kräver stora investeringar. Eftersom att Greenpeace inte tar emot pengar ifrån företag eller stater kan en stor testamentsgåva ibland möjliggöra en hel kampanj.

Testamentsgåvor, stora som små är mycket värdefulla bidrag till dessa kampanjer. Visste du att 1 av 10 globala Greenpeace kampanjer finanseras av Testamentsgåvor?

Besättning av PHYLLIS CORMACK. Den första Greenpeace-resan till Amchitka Island för att protestera mot USA’s kärnvapentester. Från vänster till höger (överst): Bob Hunter; Patrick Moore; Bob Cummings; Ben Metcalfe; Dave Birmingham, (längst ner) Richard Fineberg; Lyle Thurston; Jim Bohlen; Terry Simons; Bill Darnell; John Cormack.

Läs mer om några av våra viktigaste segrar här!

Se en interaktiv tidslinje om Greenpeace historia, segrar och framgångar genom åren. ”En resa för liv och fred ”: så beskrev Irving Stowe, en av grundarna till Greenpeace, planen att segla en båt till Arktiska havet för att stoppa testningen av kärnkraftsbomber. Irving visste inte det då, men Greenpeace-resan skulle pågå i årtionden. Och den skulle förändra världen!

Tack vare ditt stöd så kan Greenpeace arbeta långsiktigt med att skapa en hållbar planet!

Så länge kortsiktiga intressen kolliderar med det som är långsiktigt hållbart kommer Greenpeace att behövas och finnas. Vi har sammanställt information om att skriva testamente.

Beställ vår testamentetsfolder En värld värd att kämpa för! (kostnadsfritt) genom att klicka här:

En värld värd att kämpa för


Du är även varmt välkommen att kontakta mig, Vivian som ansvarar för testamenten hos oss, om du har frågor eller funderingar.

Jag ser fram emot att höra ifrån dig. Gröna hälsningar, Vivian

Telefon: 08 – 501 626 47,
E-post: [email protected]

Våra berättelser

Det är alltid för tidigt att ge upp!

Läs mer om varför Eva säger att ”det är alltid för tidigt att ge upp!!” Vill du också dela din upplevelse kontakta mig på: [email protected].

Kan man äta pengar?

Bosse delar med sig om varför han tycker det är viktigt att lämna ett testamente. Vill du också dela din upplevelse kontakta mig på: [email protected].

Det är inte en rättighet att förstöra miljön!

Läs vidare om varför Yvonne tycker att vi alla har en skyldighet mot miljön. Vill du också dela din upplevelse kontakta mig på: [email protected].

Vi ärver inte jorden av våra föräldrar, vi lånar den av våra barn.

Läs mer om hur min mormor lärde mig om miljön. Vill du också dela din upplevelse kontakta mig på: [email protected].

Vilken dörr väljer du? Vilken framtid ska det bli?

Vill du veta mer?

Hur använder Greenpeace pengarna?

Ditt ekonomiska stöd går till Greenpeace kampanjer. Våra konton godkänns varje år av en extern revisor. I våra årsredovisningar kan du se hur Greenpeace använder pengarna du har gett oss.

Våra värderingar

Greenpeace använder fredliga, kreativa metoder för att bana väg mot en mer grön och fredlig värld och för att konfrontera de system som hotar vår miljö.

Besök vår Nordiska familj

Greenpeace Norden har fyra kontor, besök och läs gärna om vårt arbete i våra granländer.
Besök Danmark
Besök Norge
Besök Suomi

Frågor och svar

Här finner ni vanliga frågor och svar. Har ni frågor eller funderingar som ej finns med så är ni alltid välkomna att höra av er till mig via e-post [email protected].

Greenpeace Nordens senaste årsrapporter:

         

Oberoende organisation

Organisation & styrelse

Greenpeace Norden upprättades 1999 genom en sammanslutning av de nationella Greenpeace-kontoren i Danmark, Sverige, Finland och Norge. Kontoren gick samman för att öka slagkraften och effektiviteten genom ett bättre nordiskt samarbete.

Insamlingspolicy

Det är privatpersoner som du som möjliggör vårt arbete för en grönare planet. Vi tar inte emot bidrag från varken stater eller företag, vilket ger oss en oberoende röst som endast talar för miljöns intressen.

Hur vi hanterar era personuppgifter

Vi värnar om din integritet, all data hanteras konfidentiellt. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina uppgifter:
Integritetspolicy
Etiska riktlinjer