Låt din aktivistsjäl leva vidare

Den rådande miljökrisen gör att många nu tänker på jordens framtid och vill skydda den natur vi lever i. Vi får allt fler frågor om testamenten och hur man kan testamentera en gåva till Greenpeace. Genom att lämna en gåva i ditt testamente ger du Greenpeace möjligheten att fortsätta sitt viktiga arbete för en frisk och levande planet.

Hur hjälper din gåva Greenpeace?

Tack vare stödet av en testamentesgåva så kan vi fortsätta:
Vår forskning. Vi dokumenterar miljöbrott för att de ansvariga ska kunna ställas till svars. En viktig del av Greenpeace arbete är därför att utföra forskning, ta sig ut på fältet, fota, filma, intervjua människor och samla in bevis. Med en gåva i testamentet säkerställer du att vårt forskningsteam har löpande finansiering, vilket är ytterst viktigt för att avgörande forskning inte ska behövas avbrytas.

Vi påverkar och avslöjar miljöbrottslingar med hjälp av information. Politiker vågar inte ta nödvändiga beslut för att skydda naturen förrän vi visar de att det finns en stark opinion som kräver att de agerar. Därför måste vi tillsammans stå emot och agera.

Vi lyfter fram lösningar och visar upp konkreta och realistiska lösningar. Vi går från ord till handling för att skydda naturen och livet på jorden. Våra aktioner är fredliga och effektiva för att skapa opinion och påverka.

vit bakgrund där det står rest in Greenpeace

Greenpeace tar inte emot pengar från statliga institut inte heller från företag

och på så sätt kan vi vara oberoende från påtryckningar som inte gynnar miljön. Genom att skriva in Greenpeace i ditt testamente säkerställer du vårt långsiktiga arbete för en levande natur. Greenpeace Sverige har två enheter vid mottagande av arvsgåvor.

Skriver du i ditt testamente att du vill skänka exempelvis en fastighet, sommarhus, lägenhet, aktier, fonder eller värdepapper skriver du in: Stiftelsen Greenpeace, organisationsnummer: 857205-9825.

Skriver du i ditt testamente att du vill skänka exempelvis en exakt summa pengar i form av ett penninglegat, eller en viss procentuell del av kontanta medel skriver du in: Föreningen Greenpeace, organisationsnummer: 857204-4280.

Är du osäker så går det bra att bara skriva “Greenpeace i Sverige” utan organisationsnummer.

Läs mer om några av våra viktigaste segrar här! Utan testamentesgåvor hade de inte varit möjliga 💚

Se en interaktiv tidslinje om Greenpeace historia, segrar och framgångar genom åren. ”En resa för liv och fred ”: så beskrev Irving Stowe, en av grundarna till Greenpeace, planen att segla en båt till Arktiska havet för att stoppa testningen av kärnkraftsbomber. Irving visste inte det då, men Greenpeace-resan skulle pågå i årtionden. Och den skulle förändra världen!

För att göra det enkelt för dig har vi ett samarbete med Lawly

Med hjälp av Lawlys digitala verktyg är det snabbt, enkelt och kostnadsfritt att skriva testamente. Med hjälp av deras tjänst kan du enkelt skriva ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente. Om det uppstår några frågor medan du fyller i testamentet finns deras jurister tillgängliga i chatten eller via telefon. Låt Greenpeace föra ditt arv vidare för en frisk och levande planet.

Skriv testamente online

Upprätta ett juridiskt korrekt testamente kostnadsfritt med Lawlys digitala tjänst.

Om Lawly

Lawly är en digital juristbyrå specialiserade inom familjerätt och testamenten. Med hjälp av deras tjänst kan du enkelt skriva ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente på din dator, läsplatta eller mobil. Om det uppstår några frågor medan du fyller i testamentet finns deras jurister tillgängliga i chatten eller via telefon.

Du blir guidad hela vägen och får veta hur du ska göra med underskrift, bevittning och förvaring. Känner du dig osäker på något kan du alltid boka ett kostnadsfritt inledande möte där du får 15 minuters gratis juridisk rådgivning. Läs mer om Lawly här

Våra Green Guardians berättar

– GreenGuardian är de som lämnar en gåva till Greenpeace arbete för en levande grön och fredlig planet.

”Min önskan för framtiden” – Därför har Lotta valt att ge en del av sitt arv till Greenpeace. Se filmen med Lotta.

Så länge kortsiktiga intressen kolliderar med det som är långsiktigt hållbart kommer Greenpeace att behövas och finnas. Greenpeace har tagit fram en informationfolder om att skriva testamente med mallar som visar hur ett testamente kan se ut. Vi skickar gärna hem detta till dig, utan kostnad.

Vill du få hem information om att skriva testamente?

Du är även varmt välkommen att kontakta mig, Emelie som ansvarar för testamenten hos oss, om du har frågor eller funderingar..

Jag ser fram emot att höra ifrån dig.

Gröna hälsningar, Emelie

Telefon: +46 (0) 73 085 49 87,
E-post: [email protected]

Tack vare ditt stöd så kan Greenpeace arbeta långsiktigt med att skapa en hållbar planet!

En Geenpeace kortfilm skapad av Vivian Awuku & Niklas Kimber, animerad och ljudsatt av Lucky Coin Films.

Oberoende organisation

Greenpeace Nordens senaste årsrapporter:

Greenpeace Nordic årsrapport 2022
Greenpeace Nordic årsrapport 2021
Greenpeace årsredovisning 2020