SKYDDA VÅRA HAV – STORFÖRETAGEN MÅSTE SLUTA MED OHÅLLBAR ENGÅNGSPLAST!

Varje minut hamnar motsvarigheten till en lastbil full med plast i våra hav. Fortsätter det såhär kommer den här siffran att fördubblas år 2030. Med andra ord är det hög tid att agera NU. Gör din röst hörd tillsammans med Greenpeace för att stoppa plastproblemet vid dess källa – innan det är försent.

Så kan DU kan vara med och göra skillnad!


VISSTE DU ATT…

Över 90% av all plast som produceras globalt återvinns inte, och en tredjedel av de 78 miljoner ton plast som produceras varje år – hamnar i haven. I Stilla havet, norr om Hawaii, finns en plastvirvel större än delstaten Texas. Läget är tydligt: Om vi inte gör något för det få förödande konsekvenser för våra hav och dess invånare.

Sköldpadda i en fälla

DAGS ATT KRÄVA FÖRÄNDRING

Vi kan inte återvinna oss ur det här, vi måste stoppa plastproblemet vid dess källa, långt innan det når haven. Det är hög tid att sätta press på storföretag som Nestlé, Coca-Cola, Mars, Colgate-Palmolive och PepsiCo och kräva att de slutar massproducera ohållbar engångsplast som knappt används. Gör din röst hörd tillsammans med Greenpeace och kräv att storföretagen fasar ut ohållbar engångsplast – innan vi har mer plast än fisk i våra hav.