Red het Amazonewoud

Red het Amazonewoud

Lees meer 4596 mensen hebben al ondertekend.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Selecteer je land
Telefoon
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen om je registratie te bevestigen.
Wij respecteren je privacy.

Amazonewoud

Het Amazonewoud is het grootste gebied met tropisch oerwoud ter wereld. Het heeft een unieke biodiversiteit. Maar twee bedreigingen wegen zwaar op deze prachtige biotoop: ontbossing en de opwarming van de aarde. De komende maanden zullen cruciaal zijn voor het behoud van dit werelderfgoed.De Rainbow Warrior III, het nieuwste vlaggenschip van Greenpeace, vaart twee maanden door het Amazonewoud. Ze zal er de schoonheid en het belang van de bescherming van het regenwoud in de verf te zetten, tonen wie verantwoordelijk is voor de vernietiging van het woud en oplossingen naar voor schuiven die tot een 'nulontbossing' in Brazilië leiden.

Schrijf je in op deze pagina en reis met ons mee. Steun de Braziliaanse bossencampagne en red het Amazonewoud.

Het Amazonewoud is een groot en majestueus regenwoud dat ongeveer een kwart van alle bekende soorten herbergt, zoals de jaguar, de roze rivierdolfijn, de luiaard, de grootste bloem ter wereld, een aap ter grootte van een tandenborstel en een spin ter grootte van een tennisbal.

Maar er zijn nog veel meer soorten die ontdekt moeten worden. Het is ook de thuisbasis van meer dan 20 miljoen mensen, waaronder honderden inheemse volkeren die niet allemaal contact hebben met de buitenwereld. Het Amazonewoud slaat ook 80 tot 120 miljard ton koolstof op, wat het klimaat helpt stabiliseren.

De laatste updates

 

Paulo Adario, "Forest Hero" van de VN

Fotogalerij | 8 februari, 2012

Jacutingaboerderij

Afbeelding | 6 oktober, 2009 om 17:24

Jacutingaboerderij, Mato Grosso, Brazilië. Vee wordt naar het slachthuis van Marfrig in Tangar gebracht.

Greenpeace daagt zuivelgigant Campina uit

Afbeelding | 14 april, 2006 om 14:29

Greenpeace daagt zuivelgigant Campina uit om soja uit het Amazonewoud én ggo-soja te weren uit het voederrantsoen van haar melkveehouders.

Greenpeace daagt zuivelgigant Campina uit

Afbeelding | 14 april, 2006 om 14:28

Greenpeace daagt zuivelgigant Campina uit om soja uit het Amazonewoud én ggo-soja te weren uit het voederrantsoen van haar melkveehouders.

Greenpeace daagt zuivelgigant Campina uit

Afbeelding | 14 april, 2006 om 14:11

Greenpeace daagt zuivelgigant Campina uit om soja uit het Amazonewoud én ggo-soja te weren uit het voederrantsoen van haar melkveehouders. C

1 - 5 van 21 resultaten.

Onderwerpen