Enkele maanden terug, bij het begin van de Covid – 19 crisis, lanceerde Greenpeace België een petitie aan premier Wilmès. Daarin vroegen we haar om te investeren in een duurzame en rechtvaardige samenleving, aan de hand van zes concrete eisen. 45.000 mensen tekenden onze petitie en vanmorgen werd de boodschap door actievoerders van Greenpeace afgeleverd aan de Wetstraat 16.

GREENPEACE, WE NEED A NEW NORMAL, RUE DE LA LOI – PHOTO JOHANNA DE TESSIERES
Lees hier meer over onze eisen

7.000 Belgen schreven mee

Voor we de petitie lanceerden, had die al een hele weg afgelegd. We vroegen namelijk eerst aan onze volgers hoe zíj wilden dat de wereld van morgen eruit zag. En die oproep was een succes! Op enkele dagen tijd namen meer dan 7.000 mensen uit het hele land deel. 

Uit de bevraging bleek dat 98% (!) van de respondenten de toekenning van bailouts voor bedrijven wou koppelen aan milieu-, klimaat- en sociale voorwaarden. Ook kregen we duizenden suggesties voor een sterkere, meer rechtvaardige en duurzame samenleving. Dit alles goten we dan in zes concrete eisen, gericht aan premier Sophie Wilmès.

Op de stoep van de premier

We spoelen even verder in de tijd: intussen ondertekenden meer dan 45.000 mensen de petitie en vandaag gingen we aankloppen bij de premier om die boodschap over te brengen. En dat is niet zomaar vandaag. Morgen vindt een belangrijke EU-raad plaats over het herstel na de Covid-crisis en het is cruciaal dat België gaat voor duurzame en rechtvaardige heropbouw. We kunnen sterker uit deze gezondheidscrisis komen als we werk maken van meer gelijkheid in onze samenleving en de klimaat- en biodiversiteitscrisis aanpakken!

Lees hier meer over onze eisen
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube Pinterest Pinterest