Elk jaar is er eind september één autoloze zondag in Brussel. Da’s veel te weinig, vindt onze lokale groep Greenpeace Brussel. Daarom lanceren ze een campagne voor meer autoloze dagen tijdens de lente en de zomer.

Ik teken de petitie

De straat is van u! 

Heel het jaar door nemen auto’s bijna 70% van de Brusselse openbare ruimte in beslag. Met hun campagne, en de slogan “De straat is van u!”, wil Greenpeace Brussel die openbare ruimte teruggeven aan de mensen. Ze willen jong en oud aanmoedigen om hun stad opnieuw te ontdekken, en te heroveren. 

Concreet stelt de lokale groep zes autoloze zondagen in Brussel per jaar voor: eentje per maand, van april tot september. Op die dagen organiseren de Brusselse gemeenten gratis activiteiten in de lege straten, waar de inwoners dan gezellig kunnen samenkomen en nóg meer kunnen genieten van hun stad. 

Dromen van de stad van morgen

Met de autoloze dagen wil de lokale groep de Brusselaars ook warm maken voor een andere soort mobiliteit in hun stad: meer ruimte voor fietsers en wandelaars, veiligere straten, beter toegankelijk openbaar vervoer, … Iets wat zowel goed is voor de inwoners, als voor het milieu. Want wist je dat op een autoloze dag de uitstoot van schadelijke stoffen door auto’s vermindert met bijna 70%? Een ongelooflijk verschil. 

Redenen genoeg dus om deze lokale campagne een duwtje in de rug te geven! Droom jij samen met Greenpeace Brussel mee van een stad die aangenamer, properder, duurzamer en inclusiever is? Teken dan hun petitie voor meer autoloze dagen in de hoofdstad.

Ik teken de petitie Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube Pinterest Pinterest