Voeg jouw naam toe!

De afgelopen maanden werd het Amazonewoud geteisterd door verschrikkelijke bosbranden. De president van Brazilië, Jair Bolsonaro, maakte het er niet beter op. In plaats van in te grijpen, zorgde hij ervoor dat het milieubeleid van Brazilië alleen nog maar verder ontrafelde. Maar wat kunnen wij hier in België aan doen? Ook ons land kan maatregelen nemen om het Amazonegebied te beschermen, maar dan moeten we nu handelen! 

Branden in het Amazonewoud

Drie dingen die België kan doen om het Amazonegebied te beschermen

  • De vraag steunen om de handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en Mercosur (waarin verschillende Zuid-Amerikaanse landen zitten) tijdelijk stop te zetten tot het Amazonegebied beschermd is.
  • Een nieuwe wetgeving vragen aan de Europese Raad die ervoor zorgt dat alle ingevoerde producten genoeg milieu- en sociale garanties bieden. Tot nu toe blijven de consumptie, handel en investeringen in de EU mee verantwoordelijk voor de grote ecologische en sociale gevolgen in het Amazonewoud. We moeten de geïmporteerde ontbossing nu stoppen!
  • Een nieuw gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) ondersteunen om zo de klimaatcrisis en het enorme verlies aan biodiversiteit aan te pakken. Praktisch gezien hebben we een beleid nodig dat ervoor zorgt dat boeren zelfvoorzienend kunnen worden op vlak van veevoeder, zodat ze geen soja op grote schaal hoeven te importeren.

Ik teken de petitie voor het Amazonewoud

En nu is het aan jou om in actie te komen voor de Amazone

Teken onze petitie en vraag zo aan België om bij te dragen aan de redding van het Amazonewoud en ontdek hier nog dingen die je zelf kan doen om de Amazone te redden.

En vergeet ook niet dat er nog verschillende andere regio’s, zoals Siberië en Indonesië, geteisterd worden door branden. Alleen al dit jaar al hebben de vlammen 15 miljoen hectare boreale bossen in Siberië verwoest, dat is meer dan 4 keer de omvang van België. Deze situatie is dringend en er is NU actie nodig!

Ik teken de petitie voor het Amazonewoud


Facebook

Facebook

Instagram

Instagram

Twitter

Twitter

YouTube

YouTube