Wanneer we zeggen dat jullie weer en wind hebben getrotseerd om ons te helpen met de aanleg van het nieuwe Greenpeace-bos, overdrijven we niet. De voorweeën van storm Franklin hielden honderden dappere supporters van Greenpeace afgelopen zondag niet tegen om met laarzen aan de voeten en de schup in de hand, 3000 bomen te planten op een veld in Tienen. 

Betty Matthysen / Greenpeace

Je herinnert je misschien nog onze eindejaarsactie waarbij je symbolisch een stukje bos kon aankopen om cadeau te doen aan vrienden of familie. Wie deelnam aan deze actie, kon zich ook inschrijven om zelf bomen te komen planten op het terrein in Tienen. Afgelopen zondag was het zover. Honderden mensen trokken hun regenpak aan en kwamen samen met ons de basis leggen voor het nieuwe Greenpeace-bos. 

Onder de vakkundige begeleiding van de mensen van BOS+ plantten we samen 3000 bomen, onder meer winterlinde, zomereik, haagbeuk en boswilg.

Koude soep 

Ook al was het best koud door de ijzige wind en de regen, het enthousiasme van alle boomplanters, jong en oud, deed ons telkens weer ontdooien. Zo maakten we kennis met Julia (6), Célestine (7), Félicien (3) en hun ouders Frédérique en Charlotte. Zij kwamen bomen planten om de verjaardag van Célestine te vieren.

Betty Matthysen / Greenpeace

“Het was heel tof. Mijn zus en ik hebben zelfs helemaal alleen twee bomen geplant”, vertelt Célestien fier. “Het was super cool”, bevestigt Julia terwijl ze welverdiend haar boterhammen opeet na het harde werk. “Wel jammer dat de soep zo snel koud is geworden door de regen.”

Wat nu?

Het team van BOS+ zal deze week nog eens een kijkje gaan nemen op het veld om te controleren of de bomen goed geplant zijn. Zo zijn we zeker dat de bomen alle kansen krijgen om volop te groeien.

Ik doe mee