Wil je meer doen?
Ik doe mee ×

Hou je van stripverhalen? Kom tijdens het weekend van 13 tot 15 september naar het Stripfeest in het Warandepark in Brussel. Bezoek er onze stand die volledig in het teken staat van de bescherming van de oceanen. Jong of oud, iedereen vindt zijn gading tussen de vele activiteiten!

Programma van 13 tot zondag 15 september

vrijdag 13 (van 10u tot 18u) – zaterdag 14 (van 10u tot 20u) – zondag 15 (van 10u tot 18u)

Bezoek de galerij van de oceanen

©Laurie Lardinois (2019)

Kom meer te weten over het succes van onze campagne “Protect the oceans” en bewonder de tekeningen die de #DrawItInYourStyle – challenge opleverden. Heel wat nationale en internationale artiesten lieten zich inspireren door het mysterieuze “Lost City”.

©Alain Godefroid (2019)

Haal de activist in je boven

© O. Sekoer – Luc Descheemaeker

Je bent slechts een foto-klik verwijderd van je eigen Greenpeace-avontuur door je te laten fotograferen op onze Zodiac-rubberboot van 7 meter lang, met de legendarische Rainbow Warrior op de achtergrond. Als je als volwassene hiervan droomt, dan zullen je kinderen dit zeker leuk vinden!

Teken de diepten van de oceaan

©Claire de la rue (2019)

Laat je fantasie de vrije loop en teken het onderzeese leven op grote diepte. Met een simpel blad, een potlood en aquarelverf leren we je toveren. Het verrassende resultaat mag je mee naar huis nemen.

Doe mee aan onze quiz over plastic

©Etienne Savoie (2019)

Test je kennis over plastic zwerfafval in onze oceanen.

Ontdek de kunstenaar in jou (kinderactiviteit)

© Ruth De Munnynck

Aan de hand van een gids kunnen de kinderen de tekeningen verkennen en zich even een kunstenaar wanen. Ze zullen de tentoongestelde prenten als inspiratie gebruiken om hun eigen tekening te maken van “Lost City”.

© Luc Descheemaeker – O. Sekoer

En natuurlijk kun je het hele stripweekend lang onze petitie tekenen om de oceanen te beschermen!

Andere aangeboden activiteiten, speciaal voor dit weekend

Virtual Reality

©Katrien Ceulemans (2019)

Enkel op zaterdag en zondag kun je een buitengewoon VR-avontuur beleven en jezelf enkele minuten in het wonderlijke universum van de oceanen onderdompelen.

Recyclage-workshop
Op zaterdag kan je van 13u tot 17u je aanmelden voor een speciale workshop waar je met oud papier en oude stripverhalen jouw eigen zeewezen in elkaar kan knutselen. Nadien mag je het op een mooi plekje bij je thuis ten toon stellen.

Kom meer te weten over de oceanen

©Kristell in Wonderland (2019)

En tot slot kan je op zaterdag om 15.30u en zondag om 13.15u een boeiende presentatie bijwonen van An Lambrechts, onze oceanen-expert, die je alles zal vertellen over de gevaren die onze oceanen bedreigen en de mogelijke oplossingen om ze te beschermen.
Zij was onlangs in New York om de onderhandelingen te volgen die moeten leiden tot een internationaal verdrag om de oceanen te beschermen.

Het kost je niets en het is leuk … dus tot binnenkort op het Stripfeest?

Heel wat mensen hebben hun tekeningen van “Lost City” gestuurd. Geniet ervan op deze pagina

©Kathleen Mylle (2019)

Ik teken de petitie