I samarbejde med Toaster, SHOUT og Sort/Hvid efterlyser vi originale idéer til epokegørende aktioner, der sammensmelter kunst og aktivisme i et fælles opråb om at stoppe svineriet.

After the party logo

Under temaet Efter Festen søger vi professionelle kunstnere og kulturinstitutioner fra alle kunstarter, der har den gode idé til en aktion i tværkunstnerisk format i det offentlige rum. Temaet er åbent for fortolkning, men er baseret på den nødstilstand, naturen er i.

Det tværkunstneriske eksperiment og samarbejde mellem Husets Teater og Den Frie Udstillingsbygning i København har i dette Open Call valgt at sætte fokus på landbrugets negative indvirkning på naturen for at gøre op med en forældet og forløjet dansk selvforståelse.

Aktivistisk kunst for at forandre landbruget

Dansk landbrug og den enorme animalske produktion har en lang liste af rekorder. Mange af dem topper desværre i discipliner inden for negative aftryk på naturen, miljøet og klimaet. Det er også derfor, Greenpeace er indgået i samarbejdet om dette Open Call. Greenpeace bidrager med faglig korrekt viden om landbruget og sparring på projektet, ligesom vi har en lang tradition og erfaring med kreative og fredelige konfrontationer.

I dette Open Call søger vi idéer, der promoverer, hvordan livet leves uden naturødelæggelse, overforbrug og menneskelig foragt. Ideer, der fortæller os, hvem vi er, når mere af det samme ikke længere er en farbar vej. Idéer, der rykker ved samfundets tankesæt og peger på de strukturelle forhindringer, der står i vejen for vores overlevelse. Idéer, der demonstrerer, hvordan kunsten for alvor kan adressere tidens udfordringer, så vi kan bevæge os væk fra symptombehandling og komme i gang med egentlig årsagsbehandling af de aktuelle kriser, der truer klodens fremtid.

Der udvælges tre idéer, som efterfølgende bliver slebet til og skærpet, og de kreative kræfter bag skal deltage i et teoretisk træningsprogram hos Greenpeace. De medvirkende skal også være villige til at deltage i et Greenpeace træningsprogram om nonviolent direct action (NVDA) og aktivisme, som er en del af projektets udviklingsfase. Endelig bliver den stærkeste idé udvalgt og aktionen gøres klar til at komme ud og sætte aftryk og bevægelse i verden.

Deadline for ansøgninger til Open Call er den 1/6-2023.

Læs mere om Efter Festen her.