Frivillige har altid været en del af Greenpeace. De hjælper os med at sikre at et job udføres på bedste vis, og faktum er, at de ofte er grunden til, at jobbet overhovedet bliver udført! Frivillighed bringer flere folk i kontakt med Greenpeaces kampagner, værdier og mål og samtidig betyder det, at Greenpeace kommer i kontakt med en mangfoldighed af mennesker, ideer og færdigheder. Frivillighed minder os om, at det at brænde for, og bekymre sig for miljøet, er noget mange af os har til fælles, og at kun ved at stå sammen kan vi opnå virkelige ændringer.

Når jeg ser tilbage på 2010, er Greenpeace Nordics’ netværk af frivillige vokset til et stærkt fællesskab bestående af mere end fem hundrede trofaste frivillige, fordelt i lokalgrupper i 15 byer i Danmark, Sverige, Finland og Norge. De er engagerede i en bred vifte af frivillige aktiviteter som spænder fra at mobilisere befolkningen og sprede budskabet om Greenpeaces kampagner i gaderne i deres respektive hjembyer, til præsentationer på skoler som ’Greenspeakers.’

Det er også Greenpeaces frivillige der er aktivister, når der skal udføres aktioner mod miljø ødelæggelse – aktioner som for eksempel den protest, der havde til opgave at eksponere den høje miljømæssige risiko og lave sikkerhed omkring det svenske atomkraftværk, Forsmark. Og aktionen på boreplatformen Stena Don, hvor fire Greenpeace aktivister hang under boreplatformen i 40 timer i barske arktiske vejrforhold, og derved fik tvunget operatøren, Cairn Energy, til at standse boreaktiviteterne. Disse er kun to eksempler ud af mange, hvor Greenpeace aktivister sammen stiller sig op og med én stemme siger, at ”Nok er nok, og ikke mere!”

Den 10. oktober 2010 var en særlig dag for det frivillige netværk. De fleste af Greenpeace Nordics’ frivillige grupper var med i ’Global Work Party,’ en dag med klimaaktioner arrangeret af Greenpeace og 350.org. Lokalgrupperne bragte et bredt spektrum af forskellige ideer ud på gaden: speciale klima-agenter i sorte jakkesæt og mørke solbriller uddelte ’Top Secret’ kuverter til folk på gaderne i Malmø med tips om, hvordan man kan leve et mere miljø-venligt liv. I Aalborg blev folk inviteret til low-carbon brunch mens frivillige i Oslo organiserede en stor cykel demonstration – alle gik de sammen og stillede det store spørgsmål til de politiske beslutningstagere: ”Vi arbejder for at stoppe katastrofale klima ændringer – hvad med dig?”

Har du overvejet at melde dig som frivillig? Vi glæder os til at se dig!

RESIST Climate March in Copenhagen. © Will Rose
Bliv frivillig

Meld dig som frivillig i Greenpeace og vær med til at gøre en forskel! Du bliver en del af et internationalt fælleskab, der værner om at beskytte miljøet i både globale og lokale kampagner. Du kommer til at opleve nye eventyr, få nye venner, udvikle dine kompetencer og lære mere om miljøet gennem vores kampagner, møder og den træning, som vi tilbyder vores frivillige.

Vær med