Danish Crowns kampagne er omfattende Greenwashing
Med kampagnen “Klimakontrolleret Gris” forsøger Danish Crown at få danske forbrugere til at tro, at svinekød er klimavenligt for på den måde at få dem til at købe mere.

Med et nyt logo, ny brandidentitet og den største kampagne nogensinde i virksomhedens historie, har Danish Crown brugt mange penge på at tage deres greenwashing til et nyt niveau.

Med flotte farver, luftige løfter og en såkaldt certificering, som de selv har fundet på, forsøger Danish Crown med kampagnen “Klimakontrolleret Gris” at få danske forbrugere til at tro, at svinekød er klimavenligt for på den måde at få dem til at købe mere. Her kan du læse mere om Danish Crowns kampagne “Klimakontrolleret Gris”.

Danish Crown har investeret stort i sin greenwashing

I Greenpeace har vi spurgt Danish Crown om, hvor mange penge de har brugt på kampagnen “Klimakontrolleret Gris” og deres arbejde med at skabe en ny identitet. Det vil de desværre ikke oplyse, men vi mener, at det er relevant med et indblik i, hvor meget de rent faktisk har brugt på at påvirke folks opfattelse af dem. For der er ikke tale om småpenge.

Danish Crown har hyret et af landets mest anerkendte reklamebureauer, Hjaltelin Stahl, til at hjælpe dem med udarbejdelsen af kampagnen. Designbureauet Kontrapunkt har stået for Danish Crowns nye “grønne” identitet. Tilsammen har bureauerne modtaget millionbeløb for at udbrede Danish Crowns greenwashing over hele landet.

Videoen her er reklamebureauet Kontrapunkts egen præsentation af arbejdet for Danish Crown.

Kampagnen ”Klimakontrolleret Gris” er den største i Danish Crowns historie

I en artikel i Danish Crown eget blad “Indsigt” fra september 2020 fortæller virksomheden selv stolt om, hvor omfattende kampagnen er:

“Kampagnen ”Klimakontrolleret Gris” er den største i Danish Crowns historie. Forbrugerne skal have klimaindsatserne i Danish Crown helt ind under huden, og herunder kan du se de forskellige elementer i kampagnen.”

Derefter følger en gennemgang af alle de steder, hvor forbrugerne skal møde greenwashing-kampagnen. Det er alt fra reklamer i TV og radio og i store aviser som Jyllands Posten og Politiken. Kampagnen foregår også med betalte annoncer på de sociale medier, ude på gaden med store plakater ved f.eks. busstoppesteder og helt inde ved kølediskene i landets supermarkeder.

Tal fra Gallup viser, at Danish Crown i 2020 brugte 5,8 millioner kroner alene på reklamer i bybilledet og i traditionelle medier som TV, radio og aviser. 

Når man dertil lægger prisen for bureauernes udvikling og eksekvering, markedsføring på sociale medier, samt markedsføring i supermarkedernes tilbudsaviser og selve butikkerne, anslår vi, at Danish Crown samlet har brugt et tocifret millionbeløb på at komme til at se indbydende, bæredygtige og klimavenlige ud. 

Det er som udgangspunkt selvfølgelig helt op til virksomheder selv at vælge, hvor mange penge de bruger på reklamer, men det er ikke i orden at snyde sig grønnere, end man i virkeligheden er – så er der tale om greenwashing.

Læs vores guide til greenwashing: Sådan genkender du greenwashing og undgår at blive snydt


Stop Danish Crowns greenwashing

Vær med til at stoppe Danish Crowns greenwashing. Skriv under på klagen nu.

Vær med