Tag KlimaUdfordringen og prøv 22 dage med lækker klimavenlig mad uden kød og animalske produkter. Vi har de skønneste opskrifter og sødeste erfarne coaches klar…

vær med

Skuespiller Lene Maria Christensen har valgt at ændre sine madvaner og spise mindre kød. Hun deler her sine tanker om hvorfor.

Lene Maria Christensen
Lene Maria Christensen ©Line Svindt

Jeg synes, vi allesammen har pligt til at gøre det, vi kan for klimaet, og til at gøre vores bedste for at være ansvarlige mennesker. At skære ned på kød og mejeriprodukter er en dejlig konkret måde at gøre en forskel på.

Derfor har valgt at tage KlimaUdfordringen i maj og udfordre mig selv til at spise 100% plantebaseret i 22 dage.

Der er jo en masse nye måder at spise og sammensætte måltider på. Jeg har igennem lang tid interesseret mig for vores klima, og arbejdet på at ændre nogle af mine egne indlærte vaner omkring mad i en mere klimavenlig retning.

Måske er vi lidt gammeldags?

Hvordan vi spiser, er jo meget præget af traditioner og vores opvækst. Hvis vi lægger mærke til det, så er vi mange, der har den der overbevisning om, at vi ikke kan leve uden kød.

Det er måske, fordi vi er børn af ‘70-erne, hvor man med udgangspunkt i madpyramiden overvejende spiste kød, kartofler og drak mælk. Når den så vendes på hovedet, så kan man godt tænke: Hvad skal jeg så spise? Hvordan skal min krop få alt det, den har brug for uden kød?

Når man lever et liv, hvor man arbejder og ofte løber rigtig hurtigt i hverdagen, har man jo brug for at få kroppens depoter fyldt op, så man kan holde et højt energiniveau dagen igennem.

KlimaUdfordringen er for mig det sidste lille dejlige skub i en retning, som jeg har ønsket længe. Jeg glæder mig til at få hjælp og inspiration til at gøre mig nye erfaringer og komme af med mine gamle vaner.

Lad os få lavet om i de der mærkelige gamle vaner

Jeg glæder mig også til at få min familie med, og til at vi sammen får en masse nye erfaringer med mad. Erfaringer, som vi ikke bare kan snakke os til eller lære ved at læse om det.

Vi skal have opdateret hverdagsretterne og have brudt nogle vaner. Og det er jo nu, vi har tiden til det. Nu hvor vi er så meget herhjemme. Så har vi tid til at tænke på mad og prøve nye retter, så det er jo oplagt at gøre det nu.

Jeg håber, der er mange, der vil tage KlimaUdfordringen sammen med mig i maj. Lad os få lavet om i de mærkelige gamle vaner og lære en masse nyt!

Lene Maria Christensen er skuespiller og kendt fra film og tv-serier som bl.a. Den bedste mand, Fred til Lands og Arvingerne.