Fossiilienergia
Fossiilienergia on ilmastokriisin perussyy. Paljon on jo tehty, mutta edelleen on työtä tekemättä. Hiilikieltolaki on jo Suomeen säädetty, mutta öljystä ja kaasusta irtautuminen ei ole vielä käynnissä. Myrkyllisestä fossiilienergiasta on päästävä nopeasti eroon.


Fossiilienergia on ilmastonmuutoksen syy
Fossiilisen energian käyttö sysäsi käyntiin ilmastonmuutoksen, joka on muuttunut ilmastokriisiksi. Fossiilienergian polttamisesta ilmakehään kertynyt hiilidioksidi on nostanut maapallon lämpötilaa, eikä hiilen, öljyn ja kaasun polttamisesta ole vieläkään päästy eroon.
Mitä teemme
Osoitamme päätöksentekijöille, rahoittajille ja teollisuudelle, että fossiilienergia on myrkkyä, josta on päästävä irti heti. Olemme saaneet jo paljon aikaan, mutta vielä on tehtävää, jotta viimeinenkin fossiilienergian lähde siirtyy historiaan.

Mitä voit tehdä
Vaadi kanssamme, että myrkyllinen fossiilienergia vaihtuu puhtaaseen uusiutuvaan energiaan.
-
Kuka maksaa fossiilituhot?
Fossiilifirmat käärivät miljardien voittoja, kun maapallo palaa. Saastuttaja maksakoon, allekirjoita vetoomus!
Ajankohtaista
-
5 vinkkiä öljyjätiltä: Näin vaiennat ympäristöjärjestön!
Kiusaavatko ympäristöä ja alkuperäiskansojen oikeuksia puolustavat aktivistit öljyputkihankettasi? Ei syytä huoleen! Tässä viiden kohdan helppo strategia, jolla hiljennät ikävän ympäristöjärjestön ja lähetät samalla varoittavan viestin kaikille ihmisoikeus- ja ympäristöaktivisteille. Oppaana toimii Energy Transferin oikeusjuttu Greenpeacea vastaan.
-
Romanian valtion kaasuyhtiö perääntyi vaatimuksesta sulkea Greenpeace Romaniassa
Romanian valtion kaasuyhtiö Romgaz oli nostanut kanteen, jossa se vaati Greenpeace Romanian sulkemista. Oikeudenkäynnin oli määrä alkaa keskiviikkona 11. kesäkuuta. Romgaz jätti kuitenki tuomioistuimelle pyynnön kanteen peruuttamiseksi 11. kesäkuuta aamulla.
-
Romaniassa valtion kaasuyhtiö vaatii Greenpeacen toiminnan lakkauttamista
Greenpeace tuomitsee Romanian valtion omistaman energiayhtiö Romgazin kanteen Greenpeace Romanian lakkauttamiseksi. Greenpeace Romanialla on lähes kahden vuosikymmenen historia rauhanomaisesta ja laillisesta ympäristöaktivismista. Kanteen ensimmäinen oikeuskäsittely on keskiviikkona 11. kesäkuuta.
Lue lisää energiasta

Uusiutuva energia

Bioenergia

Ydinvoima
Tutustu muihin aiheisiin

Ilmastonmuutos

Metsät
