Pääministeri vaihtuu, mutta hallitusohjelma pysyy, vakuuttavat hallituskumppanit. Eli työ ilmastoratkaisujen puolesta jatkuu ja siinä tarvitaan meitä kaikkia.

Keväällä 2019 me suomalaiset teimme historiaa. Nostimme ilmastokriisin vaaliteemaksi ja saimme Suomelle ilmastotavoitteet, joista voimme olla ylpeitä.

Lokakuun 2018 ilmastomarssi käynnisti ilmastovaalit.

Nyt meistä tulee maailman ensimmäinen fossiilivapaa hyvinvointiyhteiskunta ja hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä, mikäli hallitusohjelmaan kirjatut tavoitteet toteutetaan.

Vahva enemmistö suomalaisista haluaa, että näin käy. EK:n tuoreen kyselyn mukaan peräti 63 % suomalaisista haluaa, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Sama vahva tuki ilmastotoimille on tullut ilmi myös ilmastobarometrin ja tiedebarometrin tuloksissa.

Seuraavaksi teemmekin Suomelle vahvan ilmastolain, joka varmistaa, että tavoitteet toteutuvat – kestävästi ja reilusti.

Ihmistulva -mielenosoitus ilmastolain puolesta 5.9.2009.

Itsestään se ei tapahdu, sillä haaste ei ole helppo. On myös niitä, jotka heittäisivät hanskat tiskiin.

Siksi juuri sinua tarvitaan juuri nyt! Ilmastolain päivitys on alkanut ja ympäristöministeriö on avannut aiheesta kansalaiskyselyn joka on auki maanantaihin 9.12. asti. Vastata voi kuka tahansa.

Voit kertoa omin sanoin, että kannatat vahvoja ilmastotoimia. Kysymykset, joihin et osaa tai halua vastata, voit ohittaa. Asiantuntijat vastaavat perusteellisemmin.

Jos et tiedä ilmastolaista mitään eikä sinulla ole aikaa
ottaa siitä selvää juuri nyt, älä kompastu ensimmäiseen kysymykseen vaan juuri se on kohta, jossa voit yksinkertaisesti todeta, että nykyisellään ilmastolaki ei ole riittävän vahva ja että nyt haluat ilmastolain, joka takaa, että Suomi tekee oman osansa ilmastokriisin selättämiseksi ja Pariisin ilmastosopimuksen toteuttamiseksi.

Kyselyyn pääset täältä.

Jos haluat kurkata Greenpeace vastaukset kyselyyn, katso täältä.

P.S. Yllä oleva kuva on Polttava kysymys -kampanjan Ihmistulva -mielenosoituksesta 5.9.2009. Kampanjan ansiosta Suomelle laadittiin ilmastolaki ja perustettiin ilmastopaneeli. Nyt tuota lakia vahvistetaan – kiitos kasvaneen kansalaispaineen. Kuva: Mikael Ahlfors