Tahdotko tehdä enemmän?
Anna aineeton joululahja

Anna tänä jouluna lahja, joka tekee hyvää luonnolle.

Ei ole epäilystäkään, etteikö vuosi 2020 olisi ollut yksi viime aikojen kaoottisimmista ja haastavimmista. Samalla kun planeettamme kärsii ympäristötuhoista ja ilmastokriisin katastrofaalisista seurauksista, ihmiskunnan on täytynyt sopeutua uuteen elämään pandemian vallitessa. Tänä vuonna voit juhlistaa kanssamme yhteistä kotiplaneettaamme antamalla joululahjan, joka versoo elämää ja tekee hyvää luonnolle. Lue lisää ja tilaa joululahja täältä.

Nämä uhkat ovat kuitenkin korostaneet myös ihmiskunnan lukuisia kauniita puolia ja suhdettamme luontoon. Sosiaalisen etäisyyden pitäminen ja elämän jatkuva epävarmuus ovat lisänneet yhteisöllisyyttä, kun ihmiset ympäri maailmaa ovat löytäneet uusia tapoja tavata ja auttaa toisiaan. Kun emme ole päässeet matkustamaan maamme rajojen ulkopuolelle, monet meistä ovat sen sijaan kääntyneet suomalaisen luonnon puoleen.

Pandemian aikana vallinnut humanitaarinen kriisi on avannut sekä silmämme että sydämemme sille, ettei olemassaolomme ole erillään luonnosta. Olemme osa luontoa – kun planeettamme kärsii, me kärsimme. Kriisi on myös osoittanut meille, että toimimalla yhdessä voimme voittaa vaikeimmatkin haasteet.

Tänä jouluna haluamme välittää toivon, yhteisöllisyyden ja kasvun sanomaa. Antamalla aineettoman joululahjan juhlistat yhteistä kotiplaneettamme ja teet hyvää luonnolle. Tuellasi sinä tai joku, josta välität, saa lahjaksi kauniin painetun kortin runollisella tervehdyksellä tai digitaalisen diplomin osoituksena planeettamme metsien, valtamerten ja luonnon monimuotoisuuden suojelemisesta. Painettu kortti saapuu vastaanottajalleen siemenkirjekuoressa, joka sisältää laventelin, tillin tai villikukkien siemeniä, ja saa uuden elämän versomaan.

Viime viikolla vietetty Black Friday sekä jo kovaa vauhtia lähestyvä joulu lisäävät ylikulutuksen määrää. Tähän aikaan vuodesta ostomania ja kulutuskulttuuri ovat voimakkaimmillaan. Meille markkinoidaan ja tuputetaan aggressiivisesti sellaisten tavaroiden ostamista, joita monet meistä eivät edes tarvitse. Tavaroiden, joiden tuottaminen edistää jo valmiiksi haavoittuvan planeettamme ja sen luonnonvarojen ehtymistä. Juhlista sen sijaan kanssamme yhteistä kotiamme osallistumalla Greenpeacen työhön terveemmän planeetan ja kestävän tulevaisuuden hyväksi.

Anna aineeton joululahja, joka tekee hyvää luonnolle.