Greenpeacen aktivistit heijastivat 6. maaliskuuta 2018 hiilen vastaisen viestin Helsingissä sijaitsevan Salmisaaren hiilivoimalan seinään.

Eduskunta hyväksyi tänään hallituksen esityksen kivihiilen kieltolaiksi. Laki kieltää kivihiilen polttamisen energiantuotannossa 1.5.2029 mennessä. Greenpeacen mukaan päätös on hyvä, mutta ei yksin riitä. Nyt on tärkeää, että siirtymä toteutetaan fiksuin keinoin ja nopeutetulla aikataululla.

“Suhteessa käsillä olevaan ilmastokriisiin ja suomalaiseen teknologiseen osaamiseen 2029 on liian myöhään. Laki kuitenkin lupaa kannusteita nopeutetulla aikataululla luopujille, joten nyt ei kun toimiin”, kommentoi Greenpeace Nordenin Suomen maajohtaja Sini Harkki.

“Ratkaisuissa on nojattava erityisesti muuhun kuin polttoon perustuviin investointeihin, kuten energiatehokkuuteen, lämpöpumppuihin ja lämpövarastoihin.”

“Nyt on näytetty, että jämäkällä poliittisella ohjauksella fossiilisista polttoaineista päästään eroon. Seuraavaksi lähtövuorossa on hiiltäkin pahempi turve. Suomella on kaikki edellytykset olla ensimmäinen hyvinvointivaltio maailmassa, joka luopuu fossiilisista polttoaineista kokonaan – kestävästi, hallitusti ja kotimaista työtä luoden”, Harkki sanoo.

Lisätietoja:

Sini Harkki, maajohtaja, Greenpeace Norden, 050 582 1107
Olli Tiainen, ilmasto- ja energia-asiantuntija, Greenpeace Norden, 040 164 8606