Skal vi begrense klimaendringene, må vi la store deler av verdens oljeressurser bli liggende. Et godt sted å starte med å la oljen bli liggende er i områder med sårbar natur, og i såkalt umodne områder hvor det ikke allerede er satt i gang oljevirksomhet. I områder der det ikke finnes infrastruktur for olje i dag, vil det heller ikke være lønnsomt å sette i gang med oljevirksomhet, om vi skal holde oss innenfor Parisavtalens klimamål.

Derfor har vi sendt inn dette forslaget til Equinors generalforsamling:

Equinor må avstå fra leting og boring i helt nye områder, umodne områder og i områder med høy økologisk verdi og sårbarhet. Denne type aktivitet er ikke i aksjonærenes langsiktige interesse.

Ved å støtte forslaget vårt, kan du som aksjonær bidra til at Equinor holder seg unna unike havområder, hvor oljeutslipp vil ha katastrofale konsekvenser.

Australbukta er et godt eksempel på et slikt område. Dette unike havområdet er fullt av et yrende, men sårbart dyreliv. Et oljeutslipp her ville vært katastrofalt for livet i havet. Etter en internasjonal kampanje mot Equinors oljeplaner i Australbukta, droppet selskapet planene sine tidligere i år.

Våre egne havområder i Arktis er like sårbare og viktige å ta vare på som Australbukta. Økosystemene her huser dyr som den bittelille, men viktige,hoppekrepsen, isbjørn, hvalross og majestetiske hvaler. 

Fristen for å stemme til generalforsamlingen er 12. mai, kl. 12.00. For å gi din stemme til forslaget vårt går du inn på denne siden og finner forslag 12. Alternativt kan du gi oss fullmakt til å stemme for deg. Det kan du lese mer om her.

God generalforsamling! Vi håper du vil bruke stemmeretten din til å utgjøre en forskjell for klima og miljø.

PS. Har du fått SMS med link til denne nettsaken skyldes det at vi har fått informasjon om at du eier aksjer i Equinor gjennom aksjeeier.no. Vi tar forbehold om at informasjonen kan være utdatert eller upresis. Dersom du ikke eier aksjer i Equinor beklager vi at vi kontaktet deg.

Flyfoto av en øy formet som et hjerte
Støtt arbeidet vårt for klima og miljø

Sammen utgjør vi en forskjell for den sårbare planeten vår.

Vær med