Brannene fortsetter å herje i Amazonas. Nå ber Greenpeace fastfoodgigantene Burger King, McDonald’s og KFC om å nekte å kjøpe varer som kan kobles til ødeleggelsen i Amazonas og Brasil.

– Store, internasjonale selskaper sitter med nøkkelen til å stoppe avskogingen og brannene i Amazonas. President Bolsonaro kan bare fortsette den miljøfiendtlige agendaen sin fordi selskaper bruker produktene som bidrar til klimakrisen. Fastfoodselskaper som handler fra Brasil, kan ikke fortsette som før når verdens største regnskog blir brent ned til fordel for kvegfarmer, sier leder i Greenpeace Norge Frode Pleym.

Fastfoodselskapene er avhengige av produkter som er med på å ødelegge regnskogen. Storfekjøtt kommer fra områder hvor skogen rives ned til fordel for kvegfarmer, og soya brukes til dyrefôr. Når kjedene markedsfører kjøttprodukter aggressivt, bidrar de også til at etterspørselen etter kjøtt øker.

Andre store selskaper som Timberland, Vans og The North Face har allerede tatt et standpunkt og sluttet å kjøpe lær fra Brasil. Nå ber vi fastfoodgigantene McDonald’s, Burger King og KFC om å vise liknende motstand.

Antallet branner i Amazonas er mer enn doblet siden Bolsonaro ble president. Så langt i år har det blitt oppdaget 48,724 branner i regnskogsområder og 28,670 i savanneområder. I august ble det registrert 30,900 branner i den brasilianske regnskogen, noe som er nesten tre ganger så mange som i fjor, da det ble registrert 10,421 branner. Bare de siste dagene har det brent i 36 naturreservater i 32 urfolksområder i regnskogen.