Hjelp oss å beskytte regnskogen i Amazonas

Har skrevet under Mål

{{targetCounter}}

{{goal}}

Regnskogen trenger din stemme!

Amazonas, den mest artsrike skogen på jorda, blir rasert og brent for kortsiktig gevinst. Å miste Amazonas er å tape kampen mot klimakrisen. Signer og bli med i kampen for å redde regnskogen 📃🌴.

Jeg ønsker å fortsette å gjøre en innsats for planeten vår og motta informasjon fra Greenpeace om hvordan jeg kan bli med og beskytte klima og miljø. Les personvernreglene våre her.

Signed up Goal

{{targetCounter}}

{{goal}}

Støtt Amazonasregnskogen

Greenpeace tar av prinsipp ikke imot imot støtte fra selskaper eller myndigheter. Kun takket være mennesker som deg kan vi fortsette arbeidet for Amazonas og verdens skoger. Bli månedlig giver i dag.

Ødeleggelsene i Amazonas øker

I skyggen av koronapandemien og krigen i Ukraina, eskalerte ødeleggelsene av regnskogen i Amazonas. Siden har avskogingen fortsatt å slå nye og forferdelige rekorder. Bare i første kvartal av 2022 ble over 940 kvadratkilometer med skog i Amazonas rasert, en dyster historisk rekord og en økning på hele 64 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det tilsvarer et område som er 15 ganger større enn hele Manhattan.

Amazonas, verdens største regnskog, er ikke bare hjemsted for urfolk og dyr. Skogen er også avgjørende for å bekjempe klimaendringer. Til tross for dette er Amazonas for tiden mer truet enn noen gang.

Hvorfor avskoges regnskogen i Amazonas?

Det er ikke tilfeldig at avskogingen øker, brannene blir verre og verre, og at urfolks liv og levemåte trues. President Bolsonaro og regjeringen hans vil tjene mest mulig penger på industrielt landbruk, gruvedrift og hogst i regnskogen.

Bolsonaro undergraver bevisst institusjoner og ordninger som skal beskytte regnskogen, og oppfordrer til enda mer industriell aktivitet.

Under koronapandemien har den brasilianske regjeringen permittert statsansatte med ansvar for å beskytte skogen og kuttet i ressursene for å bekjempe miljøkriminalitet. Ikke minst harregjeringen  forsøkt å bruke koronakrisen som et påskudd for å hastevedta en lovendring som vil gjøre det lettere å invadere urfolksterritorier.

Bli med og redd dyrebare Amazonas!

Ødeleggelsen av Amazonas er ikke bare dårlige nyheter for de som bor der. Det er ingen tvil om at konsekvensene er enorme om vi ødelegger Amazonas, ikke bare for det rike dyrelivet og urbefolkningen – men for hele planeten vår. Amazonas er kanskje vår viktigste allierte i klimakrisen. Mister vi Amazonas, taper vi kampen mot klimaendringene.

Budskapet vårt er klart: Raseringen av den dyrebare regnskogen må stoppe. Stå sammen med oss for å verne regnskogen i Amazonas. Signer kampanjen!

Hvorfor ber vi om telefonnummeret ditt?

Vi ber om telefonnummeret ditt fordi vi ønsker å skape en dialog om innsatsen vi sammen kan gjøre for å løse truslene som planeten vår står overfor. I samtalen med deg ber vi om støtte i form av økonomisk bidrag slik at vi kan skape enda mer grønn fremgang for planeten vår.

Vi mottar av prinsipp ikke støtte fra myndigheter, næringsliv eller politiske partier – derfor er vi avhengig av støtte fra enkeltpersoner som deg. Selv om ikke alle kan eller vil støtte, opplever vi at folk flest reagerer positivt på en personlig samtale og muligheten til å bidra til en sunnere planet og bli en del av Greenpeace – som fast bidragsyter eller frivillig. Vi får muligheten til å snakke om arbeidet vårt, og du har muligheten til å stille spørsmål om organisasjonen vår, hvordan vi jobber og hva pengene dine går til. Det skaper trygghet for både deg og oss.

Du kan kontakte oss når som helst hvis du ikke ønsker at vi ringer deg, på: [email protected], og vi vil sørge for at nummeret ditt blir fjernet.

Nytter underskriftskampanjer?

Det korte svaret er ja!
I Greenpeace jobber vi ut fra prinsippet om at vi er sterkere sammen. Når vi organiserer oss og står sammen, kan vi rope høyere og lettere skape endring.

Vi vet at det fungerer. Et eksempel på det har vi fra 2015, da 50 000 mennesker skrev under for et kullfritt oljefond. Sammen vant vi fram.

Men kampanjene våre vinnes sjelden over natten. Det kan ta lang tid. Vi driver solid forskning og vurderer nøye hvordan vi skal presentere argumentene våre. Vi møter ofte mektige aktører med enorme budsjetter. Derfor er det utrolig viktig å samle så mange stemmer og underskrifter som mulig. På den måten blir det umulig for selskaper og politikere å ignorere oss.

Når du skriver under på en av kampanjene våre og deler videre med venner, familie og bekjente, skaper du ringer i vannet. Og jo flere som gjør det samme, desto større sjanse har vi til å vinne nye viktige klimaseire.

Hva mer kan jeg gjøre for klima og miljø?

1. Hold deg oppdatert og engasjer nettverket ditt.
Følg oss på sosiale medier for å få de siste nyhetene om vårt lokale og globale miljøarbeid. Du kan engasjere deg ved å dele eller kommentere innlegg, og dermed gjøre flere oppmerksomme på og interessert i klima og miljø.

YouTube:Greenpeace Norge
Facebook:@greenpeacenorge
Instagram:@greenpeacenorge
Twitter:@greenpeacenorge

2. Si ja til en grønn hverdag.
Ta miljøvennlige valg og inspirer andre til å gjøre det samme. Hold utkikk etter tips og triks i e-postene, innleggene og artiklene våre og prat om klima og miljø med venner og familie.

3. Bli frivillig.
Våre frivillige er en gjeng inspirerende mennesker som har gjort mange fantastiske ting opp gjennom årene. Som frivillig i Greenpeace kan du bli med på alt fra informasjonsutdeling på gaten og på festivaler til forskning og logistikk, eller du kan delta i demonstrasjoner og ikke-voldelige aksjoner. Les mer om frivillighet i Greenpeace her

4. Støtt arbeidet vårt.
Som månedlig giver spiller du en viktig rolle i å bekjempe vår tids største utfordring – klimakrisa. Med din støtte kan vi legge det nødvendige presset på myndigheter og selskaper rundt om i verden for å redusere CO2-utslipp, for å få til et skifte fra fossil til fornybar energi og for å beskytte hav og skog.
Administrasjonskostnadene er lavere for faste bidrag, så en større prosentandel går direkte til det du bryr deg om. Det er også mer praktisk for deg: Det tar to minutter å komme i gang, og deretter hjelper du automatisk planeten vår hver dag, året rundt. Og du kan når som helst endre beløpet ditt eller avslutte.
Når mange nok mennesker kjemper for samme sak kan vi skape de store endringene.

Støtten som du og andre gir, skaper langsiktig økonomisk sikkerhet og stabilitet i arbeidet vårt. Det er faktisk hele grunnlaget for at vi kan fortsette å jobbe for en sunnere og mer bærekraftig planet. Greenpeace mottar ikke støtte fra selskaper eller stater. Dette gjør at vi kan være helt uavhengige og alltid handle ut fra planetens beste. Derfor er støtten fra mennesker som deg uunnværlig.