Nej till Cementas speciallag

Har skrivit under Mål

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Skydda miljölagarna!

Cementas verksamhet i Slite på Gotland strider mot svenska miljölagar, genom att låta ett företag få undantag för miljöskadlig verksamhet öppnar regeringen upp för fler att göra detsamma. Vi kan inte låta detta ske!

Då du skriver under våra krav går du även med på att hållas uppdaterad om vårt kampanjarbete. Vi respekterar din integritet. Läs vår sekretesspolicy

Med din underskrift visar vi att vi är fler som vill se ett starkare miljöskydd!

Signed up Goal

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Ge en gåva

Vill du stödja oss i vårt arbete för att stärka miljölagar och kämpa mot orättvisor? Bli månadsgivare eller ge en gåva – för människor, djur och natur.

“Cementalagen” hotar Sveriges miljöskydd

Trots att Mark- och miljööverdomstolen sagt att Cementas verksamhet i Slite på Gotland strider mot miljöbalken, har våra folkvalda politiker valt att sätta lagen ur spel. Mitt i en brinnande klimatkris har man valt att prioritera bort vår och vår naturs hälsa – till förmån för ett miljardbolags kortsiktiga vinstintressen. Därför väljer vi att agera.

LÄS MER: Därför överklagar Greenpeace Cementalagen

Varför är miljöbalken viktig att skydda?

Miljöbalken är den samling lagar som ska skydda vår natur från exploatering och förstörelse. Den ger också oss människor en säkerhet mot att stora industrier får förstöra vår levnadsmiljö. Miljöbalken är helt enkelt ett av de viktigaste skydden för vår välfärd, både idag och för kommande generationer.

Varför är “Cementalagen” ett hot mot svensk natur? 

Förutom att undantagstillståndet för Cementas verksamhet strider mot grundlagen, öppnar den även upp för att fler bolagsledningar att strunta i domstolar och myndigheter, och istället räkna med att vår svenska regering och riksdag ska låta dem komma undan med att bryta mot miljölagar.

LÄS MER: Det här behöver du veta om Cementas undantagstillstånd

Stå upp för svenskt naturskydd med oss!

Vi kan inte tyst se på när lagar som är olagliga skapas för att gynna miljardbolags kortsiktiga intressen, på bekostnad av vår gemensamma långsiktiga välfärd och samhällsintressen. Därför kommer vi att överklaga cementalagen till högsta förvaltningsdomstolen, men vi måste också se till att detta inte händer igen. Håller du med? Skriv under och använd din röst för att skydda vår svenska natur! 

Miljöbalken behöver din röst!

Skriv under för att visa politikerna att du inte accepterar att de väljer ett multinationellt bolags kortsiktiga vinstintressen före vår långsiktiga välfärd. DIN röst behövs.