Engagera dig

Hej! 

Jag heter Mina och är skolstrejkare och organisatör för FridaysForFuture i Stockholm.

Jag strejkar från skolan för klimatet varje fredag för att politikerna inte gör sitt jobb ordentligt. Och för att sätta press på dem att göra det innan det är försent.

Vad som händer om politikerna väntar tills det är försent för att agera, är inte det att “hela mänskligheten utrotas” som det står i skrämselpropagandan. I forskningen står det att bara en “hel del” av mänskligheten kommer utrotas och de andra kommer leva i fruktansvärd misär.

Men det är jag inte heller så pepp på.

Så därför praoar jag nu i två veckor hos Greenpeace för att lära mig mer om klimatet och miljön och hur den kan räddas. En vecka har gått och jag har lärt mig en hel del om kommunikation och havet.

Mina, främst i bild, på scen i Stockholm under klimatstrejken den 20 september 2019.

Jag har framförallt lärt mig om att världen måste tillsätta ett globalt parisavtal för havet, ett så kallat BBNJ (Biodiversity Beyond National Jurisdiction). Just nu skyddas en procent av världshaven men BBNJ går ut på att 30 procent av världshaven måste skyddas.

Om inte det görs så kommer hela haven må piss. Förutom maneterna då. Haven kommer typ bara bestå av maneter som lever sitt bästa liv då. Så man får ju va glad för deras skull.  “Gläds åt din näste ” o.s.v.

Men samtidigt hur nice är de att bada i ett hav av slemmiga maneter?  Inte särskilt.

Dessutom kommer 50 procent av vårt syre från havet, men förmågan att producera syre kommer inte funka om det bara finns maneter kvar i havet. Så om inte inte BBNJ införs kommer vi typ kvävas till döds badandes i en slemhög.

Och enligt mig känns det inte direkt så jättevärdigt.

Därför måste VI ju se till att BBNJ införs, för politikerna gör inte sitt jobb. Hjälp till och skriv under Greenpeace namninsamling här!

Ha de bra! / Mina