Aardman Studios och Greenpeace presenterar: Sköldpaddsresan

Gamla fiskenät. Oljespill. Klimatförändringar. Plastskräp. Gruvor på havets botten. Hoten mot världens havssköldpaddor är akuta – och sex av sju arter är idag utrotningshotade.

Men det finns hopp.

Just nu arbetar världens regeringar med att ta fram ett globalt havsavtal i FN, där nästa omgång med förhandlingar kommer att ske i vår. Om det här avtalet blir starkt nog kommer det kunna skapa stora skyddade havsområden, vilket ger utrotningshotade djur som havssköldpaddorna möjlighet att återhämta sig. Men, om våra politiker inte väljer att stå upp för havens hälsa – kommer många fler havssköldpaddor att dö och flera arter helt försvinna.

Genom att skriva under vår globala namninsamling är du, tillsammans med miljontals människor världen över, med och påminner våra politiker om att havens hälsa är avgörande för allt liv på planeten. Och att det är dags att vi skyddar vår blå planet.

Desto fler röster – desto starkare budskap, vill DU vara med och skydda våra hav? Skriv under.

Älskar du också sköldpaddor?

Skydda sköldpaddorna med ett brev!

Skriv, rita och förklara

Skriv, rita och förklara

Berätta varför du tycker det är viktigt att skydda sköldpaddorna. Och glöm inte berätta i brevet vad du heter, din ålder och var du bor!

Skicka till:

Skicka till:

Ann Linde
Utrikesdepartementet
103 39 Stockholm

Vill du göra mer?

På vår sida om havsreservat finns det mer tips om vad du kan göra för havet!

Till vår sida om havsreservat

Greenpeace senaste rapport om sköldpaddorna:

Turtles under threat: Why the world’s ultimate ocean wanderers needs protection (rapport på engelska)